Hanna Alström

Hanna Alström

Datum narození: 5. 3. 1981
Místo narození: Stockholm, Švédsko
Výška: 171 cm
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Švédskou herečku Hannu Alström do svého česko-slovenského dramatu Skleněný pokoj (2019) obsadil režisér Julius Ševčík, držitel tří Českých lvů za film Masaryk.

V šesti letech Hanna Alström, celým jménem Hanna Carolina Alström, začala hrát v Mladém divadle ve Stockholmu, kde působila i její o šest let starší sestra Sars Alström, která se ve Švédsku proslavila především díky seriálovým rolím.

Po gymnáziu Hanna Alström absolvovala Swedish National Academy of Mime and Acting (Národní akademii mimiky a herectví). Již při studiu se účastnila řady zejména divadelních projektů.

Po krátkometrážních snímcích Hanna Alström na filmovém plátně debutovala v celovečerním rodinném příběhu Sherdil (1999). Svou první hlavní roli ztvárnila v dramatu Knäcka (2009).

Princeznu Tildu si Hanna Alström zahrála v dobrodružném akčňáku Kingsman: Tajná služba (2014) s Colinem Firthem v hlavní roli. Více prostoru dostala v druhém díle Kingsman: Zlatý kruh (2017).

Do svého koprodukčního dramatu Skleněný pokoj (2019) Hannu Alström obsadil do jedné z klíčových postav Julius Ševčík, držitel tří Českých lvů za životopisné drama Masaryk (2016). Režisér snímek Skleněný pokoj natočil podle knižní předlohy Simona Mawera.

V letech 1999 až 2005 byla Hanna Alström provdaná za švédského herce Gustafa Skarsgårda.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Radek Rozvoral
Radek Rozvoral
zobrazit profil Martina Moravčíková
Martina Moravčíková
zobrazit profil Miloň Čepelka
Miloň Čepelka
zobrazit profil Martina Hynková Vrbová
Martina Hynková Vrbová
zobrazit profil Matyáš Řezníček
Matyáš Řezníček
zobrazit profil Roman Holý
Roman Holý
zobrazit profil Miroslav Adámek
Miroslav Adámek
zobrazit profil Kristína Farkašová
Kristína Farkašová