Rastislav Maďar

Datum narození: 3. 5. 1973
Profese: lékař, šéf Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví OU
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Lékař Rastislav Maďar, autor řady odborných článků a publikací, se stal vedoucím Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Ostravské univerzity.

Po gymnáziu v Banské Bystrici Rastislav Maďar vystudoval Jesseniovu lékařskou fakultu Univerzity Komenského ve slovenském Martině, kde do roku 2005 pracoval.

RASTISLAV MAĎAR - ROZHOVOR O KORONAVIRU ZDE>>

V letech 2005 až 2009 Rastislav Maďar působil na Fakultě zdravotnických studií Ostravské univerzity, dále pak v Centru očkování a cestovní medicíny Avenier a od roku 2017 na Lékařské fakultě Ostravské univerzity, kde se stal vedoucím Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví.

Titul Ph.D. Rastislav Maďar získal roku 2001 na Lékařské fakultě univerzity Komenského v Bratislavě, šest let nato byl jmenován docentem a v roce 2016 absolvoval MBA program.

Uznávaný odborník Rastislav Maďar je čelenem řady profesních organizací, redakčních rad a poradních orgánů, mj. Evropské pracovní skupiny pro klíšťovou encefalitidu či International Society of Travel Medicine. Usedl do prezidentského křesla Fóra infekční, tropické a cestovní medicíny a Koalice pro podporu očkování.

Za sebou má bohatou publikační činnost. Kromě stovek článků v odborných periodikách je Rastislav Maďar autorem vysokoškolských skript a knih, z nich nejčtenější jsou Prevence nozokomiálních nákaz v klinické praxi (2006) a Ochrana zdraví na cestách (2008).

Rastislav Maďar přednášel na desítkách odborných akcií doma i v cizině. Účastnil se několika zahraničních humanitárních misí v rozvojových krajinách, včetně oblastí zasažených tsunami.

Koníčkem Rastislava Maďara je cestování. Navštívil víc než osm desítek zemí na všech kontinentech s výjimkou Antarktidy.

 

Články o celebritě

Konec roušek v MHD: Maďar řekl, proč byl proti. A kdy se podle něj respirátory vrátí? Konec roušek v MHD: Maďar řekl, proč byl proti. A kdy se podle něj respirátory vrátí? Od čtvrtka už nebudou nutné respirátory ve veřejné dopravě. Uvedl to ministr zdravotnictví Vlastimil... číst článek
Světlo na konci tunelu? Vláda: Od zítra rozvolňujeme Světlo na konci tunelu? Vláda: Od zítra rozvolňujeme Prokazování se covidovými certifikáty je u konce. Od půlnoci ze středy na čtvrtek začnou platit nová... číst článek
Otec lékař byl pro vakcinaci, matka lékařka proti. Soud: Dceru (9) proti covidu hned naočkujte Otec lékař byl pro vakcinaci, matka lékařka proti. Soud: Dceru (9) proti covidu hned naočkujte Necháte své dítě ve věku 5 až 11 let dobrovolně naočkovat proti covidu? Rozvedení manželé Vaňkovi se... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Veronika Zvařičová
Veronika Zvařičová
zobrazit profil Wayne Gretzky
Wayne Gretzky
zobrazit profil Jiří Nantl
Jiří Nantl
zobrazit profil Miroslav Singer
Miroslav Singer
zobrazit profil Libor Hruška
Libor Hruška
zobrazit profil Andy Murray
Andy Murray
zobrazit profil Daniela Choděrová
Daniela Choděrová