Miloslava Rutová

Miloslava Rutová

Datum narození: 10. 11. 1947
Profese: politička hnutí ANO 2011, speciální pedagožka, terapeutka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Politička hnutí ANO 2011 Miloslava Rutová se v roce 2016 stala poslankyní, a to poté, co Sněmovnu opustil Josef Vozdecký. V dolní komoře působila do podzimu 2021.

Absolvovala Pedagogickou fakultu a později i speciální pedagogiku na Univerzitě Karlově v Praze. Roku 1995 si Miloslava Rutová založila soukromou kineziologickou poradnu na 2. poliklinice Slovany Plzeň. Věnuje se i přednášení.

Do politiky členka hnutí ANO 2011 Miloslava Rutová vstoupila ve volbách 2014, kdy byla zvolena zastupitelkou města Plzně i městského obvodu Plzeň 2 - Slovany. Na oba posty rezignovala roku 2016, kdy získala křeslo ve Sněmovně.

Do dolní komory Miloslava Rutová kandidovala v předčasných parlamentních volbách 2013, po pádu vlády Petra Nečase. Skončila v nich jako první náhradnice v Plzeňském kraji. Do dolní komory usedla v roce 2016 poté, co se Josef Vozdecký ze zdravotních důvodů vzdal poslaneckého mandátu. Působila v ní do podzimu 2021.

Ještě předtím Miloslava Rutová nepostoupila do druhého kola senátních voleb 2014. Do horní komory se nedostala ani ve volbách 2016. Štěstí jí nepřálo ani v komunálních volbách 2018. Zato ve volbách 2020 byla zvolena do Zastupitelstva Plzeňského kraje.

Miloslava Rutová je vdaná. Má dva syny.

 

Další Politici

zobrazit profil Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
zobrazit profil Karel Smetana
Karel Smetana
zobrazit profil Radim Holiš
Radim Holiš
zobrazit profil Filip IV. Španělský
Filip IV. Španělský
zobrazit profil Roman Zarzycký
Roman Zarzycký
zobrazit profil Miroslav Samaš
Miroslav Samaš
zobrazit profil Jitka Chalánková
Jitka Chalánková
zobrazit profil Ivo Svoboda
Ivo Svoboda