Michaela Landová

Profese: blogerka, cukrářka, královna makronek, porotkyně

Související celebrity

Životopis

Michaela Landová přijala nabídku ČT stát se porotkyní druhé řady soutěže Peče celá země. Blogerka, cukrářka, lektorka královna makronek má rád vůni skořice, vanilky i čokolády a nesnáší puding.

V první řadě show České televize Peče celá země byla Michaela Landová kolegyněmi přihlášena do soutěže. Po castingu jí napsali, že to nedopadlo. Proč, se dozvěděla až později. Měla totiž živnost, což je v rozporu s pravidly, soutěž je pouze pro amatéry.

O SOUTĚŽI PEČE CELÁ ZEMĚ ČTĚTE ZDE>>

„Nabídka být porotkyní mě samozřejmě velice potěšila,“ řekla v rozhovoru pro ČT. Společně s ní se moderátorem druhé řady soutěže Peče celá země stal mistr cukrář, pekař a kuchař Josef Maršálek. Na něm si Michaela Landová cení zejména jeho znalostí, zkušeností a obrovského rozhledu. 

Michaela Landová se inspiruje v cizině

Z cukrářských a pekařských vlastností si Michaela Landová nejvíce váží pečlivosti, preciznosti, a když jsou věci souměrné a symetrické.

Dříve měla Michaela Landová slabost pro potahované dorty, kterým nyní již tolik nefandí. „Nicméně se od toho dokážu oprostit. Zároveň taky dokážu posoudit, jestli je to čistá práce, byť se mi třeba vzhledově a tematicky nelíbí, i tak však vidím, jestli je výrobek dobře zpracovaný. Další hledisko pak samozřejmě představuje kreativita,“ dodala.

Michaela Landová se inspiruje řadou zahraničních cukrářů, ale není to tak, že by měla nějakého svého vysněného. Mezi její oblíbené destinace v oboru patří mj. Francie či Jižní Korea.

Landová má nejraději kynuté těsto

S cukrařinou Michaela Landová začínala na modelovaných dortech, ale posléze se začala věnovat spíše moderním technikám a pak také české klasice.

Sama Michaela Landová dělá nejčastěji dorty a připravuje vyhlášené makronky. Na chuť má však nejraději kynuté těsto: vánočku, čerstvě upečený koláč. Ráda také vytváří věci, kde si můžu vyhrát s designem, ať už jde o dort, dortová lízátka nebo makronky.

Makronky Landové jsou prý nejlepší

Dostala nabídku spolupracovat s pražskou školou vaření, která hned přišla s tím, že by mohla dělat makronky. Vzala to jako výzvu a začala pořádat k makronkám kurzy a od té doby je s nimi spjata. Sama k nim Michaela Landová neabsolvovala žádný kurz, je samouk.

První pravou makronku ochutnala na dovolené v Dubaji, kde si je koupili od Ladurée. „Nemůžu říct, že by mě nějak extrémně okouzlily. Vždycky neskromně říkám, že nejvíce mi chutnají ty moje,“ pochválila se Michaela Landová, která se stala královnou makronek.

Michaela Landová je autorkou úspěšné knihy Víkendové pečení.

 

Články o celebritě

Poražený soutěžící z Peče celá země Jan »Jenda« Jirka (31): Maršálek ničí lidi, co se mu nehodí Poražený soutěžící z Peče celá země Jan »Jenda« Jirka (31): Maršálek ničí lidi, co se mu nehodí Dřív kamarádi, teď dva lidi, kteří jsou si cizí. Bývalý semifinalista Peče celá země Jan »Jenda« Jir... číst článek
Kristýna (30) z Peče celá země: Podvod v soutěži! Co tajila? Kristýna (30) z Peče celá země: Podvod v soutěži! Co tajila? Všem vypálila rybník, když se v šestém díle kulinářské show stala pekařkou týdne. Na její výkon v ku... číst článek
Peče celá země překvapila: Návrat Mirky van Gils! Ta jim to nandala, volají fanoušci Peče celá země překvapila: Návrat Mirky van Gils! Ta jim to nandala, volají fanoušci Fanoušci populární cukrářky Mirky van Gils (62) jásají! Po pauze se totiž vrátila do oblíbené televi... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Frank Vincent
Frank Vincent
zobrazit profil Françoise  Bettencourt-Meyers
Françoise Bettencourt-Meyers
zobrazit profil I Čong-dže
I Čong-dže
zobrazit profil Vlastimil Harapes
Vlastimil Harapes
zobrazit profil Karel Janeček
Karel Janeček
zobrazit profil Markéta Mörwicková
Markéta Mörwicková
zobrazit profil Radim Hladík
Radim Hladík
zobrazit profil Vlasta Čtvrtníčková
Vlasta Čtvrtníčková