Mirka van Gils Slavíková

Mirka van Gils Slavíková

Datum narození: 15. 1. 1961
Místo narození: Plzeň
Profese: cukrářka, autorka kuchařských knih

Související celebrity

Životopis

Mirka van Gils Slavíková, držitelka francouzského titulu Professeur en Sucre d'Art, byla porotkyní první řady soutěže České televize Peče celá země.

Cukrářkou se vyučila ještě v totalitním Československu, kde též studovala hotelový managament. Šéfcukrářku Mirka van Gils Slavíková dělala v letech 1979 až 1984 v pražském hotelu Moskva, pak dva roky v Alcronu a další dva v interhotelu Jalta.

MIRKA VAN GILS SLAVÍKOVÁ ŠLA DO PLAVEK

Slavíková se učila v zahraničí

Před Sametovou revolucí 1989 Mirka van Gils Slavíková emigrovala do Německa a odtud do Jihoafrické republiky. V Johannesburgu vedla místní cukrárnu a připravovala národní dezerty koeksister.

Posléze Mirka van Gils Slavíková krátce pobyla v Česku a vydala se do USA, kde v kalifornském San José založila cukrárnu specializovanou na perníčky.

Pak se Mirka van Gils Slavíková vrátila zpět do Evropy a studovala ve Švýcarsku na International Professional School v Curychu a ve Francii na Národní vysoké škole cukrářské, kde získala nejvyšší cukrářský titul Professeur en Sucre d'Art.

Mirka van Gils pekla i pro Craiga

Hvězdná cukrářka Mirka van Gils Slavíková vytvářela dorty mj. pro Karla Gotta, Daniela Craiga nebo pro Angelu Merkel.

V roce 2013 Mirka van Gils Slavíková získala zlatou medaili v Basileji za karamelovou panenku, kterou věnovala své mamince. To je jen jedno z mnoha ocenění, jehož se stala držitelkou.

Společně s cukrářem a pekařem Josefem Maršálkem byla autorka několika kuchařských knih Mirka van Gils Slavíková porotkyní první řady soutěže Peče celá země, kterou Česká televize vysílala v roce 2020.

O MIRCE VAN GILS SLAVÍKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Mirka van Gils Slavíková, která žije převážně v Holandsku, má syny Matěje a Clarka a dceru Hanu.

 

Články o celebritě

Poražený soutěžící z Peče celá země Jan »Jenda« Jirka (31): Maršálek ničí lidi, co se mu nehodí Poražený soutěžící z Peče celá země Jan »Jenda« Jirka (31): Maršálek ničí lidi, co se mu nehodí Dřív kamarádi, teď dva lidi, kteří jsou si cizí. Bývalý semifinalista Peče celá země Jan »Jenda« Jir... číst článek
Peče celá země překvapila: Návrat Mirky van Gils! Ta jim to nandala, volají fanoušci Peče celá země překvapila: Návrat Mirky van Gils! Ta jim to nandala, volají fanoušci Fanoušci populární cukrářky Mirky van Gils (62) jásají! Po pauze se totiž vrátila do oblíbené televi... číst článek
Peče celá země 3: Návrat porotkyně Mirky van Gils! Peče celá země 3: Návrat porotkyně Mirky van Gils! Fanoušci populární cukrářky Mirky van Gils (62) jásají! Po pauze se totiž vrátila do oblíbené televi... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Tina Turner
Tina Turner
zobrazit profil Horst Fuchs
Horst Fuchs
zobrazit profil Lukáš Kašpar
Lukáš Kašpar
zobrazit profil Tomáš Mertl
Tomáš Mertl
zobrazit profil Serena Williams
Serena Williams
zobrazit profil Angela Merkel
Angela Merkel
zobrazit profil Jan Menšík
Jan Menšík
zobrazit profil Lukáš Latinák
Lukáš Latinák