Liev Schreiber

Liev Schreiber

Datum narození: 4. 10. 1967
Místo narození: San Francisco, Kalifornie, USA
Profese: herec, scenárista, režisér
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Liev Schreiber, který byl opakovaně nominován na Zlatý glóbus za ústřední postavu v seriálu Ray Donovan, se proslavil hlavním rolemi ve filmech X-Men Origins: Wolverine, Saltová či Zítra snad bude líp.

Studoval na Yalu a na Královské akademii v Londýně. Na filmovém plátně Liev Schreiber, celým jménem Isaac Liev Schreiber, debutoval v tragikomedii Blázni a poloblázni z roku 1994. Od té doby šel z role do role.

Liev Schreiber jako likvidátor Ray

Zahrál si mj. ve filmech Vřískot, Vřískot 2, Vřískot 3, Hamlet či Akce Jelcin. Svou první ústřední postavu Liev Schreiber ztvárnil v akčním sci-fi thrilleru X-Men Origins: Wolverine z roku 2009. Další pak o rok později v kimi Saltová po boku Angeliny Jolie a v romantické tragikomedii Zítra snad bude líp.

Hlavní roli Liev Schreiber dostal také v tragikomedii Mental (2012), v dramatu A Perfect Man (2013), ve sportovním snímku Goon: Last of the Enforcers (2017) či v krimi Ray Donovan: The Movie (2022).

Liev Schreiber na MFF Karlovy Vary

Postava likvidátora problémů Raye Donovana Lieva Schreibera provázela léta ve stejnojmenném seriálu. Opakovaně byla za svůj výkon nominován na Zlatý glóbus, ale ani jednou jej nezískal.

Herec, scenárista, režisér Liev Schreiber přijal pozvání účastnit se 56. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

O LIEVU SCHREIBEROVI ČTĚTE ZDE>>

V letech 2005 až 2016 byla manželkou Lieva Schreibere herečka Naomi Watts, s níž má dceru Sashu (*2007) a syna Kaie (*2008).

 

Další Herci

zobrazit profil Zuzana Stavná
Zuzana Stavná
zobrazit profil Penélope Cruz
Penélope Cruz
zobrazit profil Michael Nyqvist
Michael Nyqvist
zobrazit profil Jiří Plachý
Jiří Plachý
zobrazit profil Jiří Pomeje
Jiří Pomeje
zobrazit profil Jakub  Wehrenberg
Jakub Wehrenberg
zobrazit profil František Němec
František Němec