Jan Slovák

Jan Slovák

Datum narození: 6. 7. 1964
Místo narození: Praha
Profese: herec, scenárista, zpěvák
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Jan Slovák, jehož dobře znají zejména příznivci divadla Sklep, v roce 2023 vstoupil do novácké Ulice coby terapeut.

Začínal jako uklízeč v Národním divadle. Po spolupráci s Baletní jednotkou Křeč se Jan Slovák dostal do divadla Sklep, kde se vedle herectví a zpěvu začal věnovat také autorské práci.

Hlavní roli Slovák hrál v muzikálu Kouř

Na filmovém plátně Jan Slovák debutoval v slavném snímku režiséra a scenáristy Tomáše Vorla st. Pražská 5 (1988). Od něj dostal i svou první hlavní roli, po boku Lucie Zedníčkové, v komediálním muzikálu Kouř (1990).

Dále si Jan Slovák zahrál mj. dělníka v komedii Báječná léta pod psa (1997), strážníka v detektivní parodii Mazaný Filip (2003), bankéře v politické satiře Ulovit miliardáře (2009), protektora v komedii Vejška (2014), vyšetřovatele v krimi Wilsonov (2015) či lesního inspektora v komedii Cesta domů (2021).

Slovák byl nominován na Českého lva

Kromě Ulice TV Nova, kde ztvárnil terapeuta, se Jan Slovák objevil v řadě seriálů, jako jsou Neviditelní, Rapl, Specialisté, Život a doba soudce A. K., Případ Roubal, Hlava Medúzy, Pozadí události, Hořký svět či Chlap.

Společně se Zdeňkem Svěrákem a Janem Svěrákem Jan Slovák napsal scénář k sci-fi Akumulátor 1 (1994), za nějž byla trojice nominována na Českého lva.

S Tomášem Hanákem se Jan Slovák podílel dílu Časem vrah, vrahem čas (1995), který je součástí povídkového seriálu Historky od krbu.

 

Další Herci

zobrazit profil Michal Kern
Michal Kern
zobrazit profil Jiří Lábus
Jiří Lábus
zobrazit profil Simona Babčáková
Simona Babčáková
zobrazit profil Zuzana Čapková
Zuzana Čapková
zobrazit profil Petra Špalková
Petra Špalková
zobrazit profil Markéta Fišerová
Markéta Fišerová
zobrazit profil Angus Sampson
Angus Sampson
zobrazit profil Daniel Radcliffe
Daniel Radcliffe