Ondřej Soukup

Datum narození: 2. 5. 1951
Místo narození: Praha
Profese: skladatel, producent, baskytarista
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Skladatel Ondřej Soukup, autor nezapomenutelné hudby do muzikálů nebo baletu, úzce spolupracoval mj. se Slavicí Lucií Bílou, pro kterou píše texty jeho exmanželka Gabriela Osvaldová.

Ondřej Soukup vystudoval Pražskou konzervatoř. V Pražském výběru Michala Kocába nebo v Orchestru Karla Gotta hrál na baskytaru. Svou první filmovou hudbu napsal pro krimi Druhý tah štětcem. Následovalo drama Bony a klid, thriller Requiem pro panenku nebo oscarový Kolja. Melodie ke snímkům Nejasná zpráva o konci světa a Tmavomodrý svět mu přinesly dvě ocenění Českého lva.

SOUKUP - UTAJENÁ SVATBA S DLOUHOLETOU MILENKOU

Mezi jeho díla Ondřeje Soukupa patří i muzikály Johanka z Arku, Láska je láska nebo Robin Hood a balet Šachmat. Mnoho počinů také produkoval. Krom toho napsal desítky skladeb pro Lucii Bílou, Jiřího Korna nebo Petru Janů. V soutěžích Česko hledá SuperStar a X-Faktor usedl Ondřej Soukup na místo porotce.

V roce 2013 si Ondřej Soukup porotcování zopakuje. V soutěži Česko Slovenská Superstar po jeho boku do poroty zasednou také Ewa Farna a Pavol Habera.

Asi největším koníčkem Ondřeje Soukupa je létání. Vzdušnou čarou doputoval až k Gibraltaru nebo do Casablanky.

O ONDŘEJI SOUKUPOVI ČTĚTE ZDE

S Gabrielou OsvaldovouOndřej Soukup syna Františka, jednoho ze zakladatelů skupiny Nightwork. Manželé spolu léta nežili. Gábina Osvaldová chodila s filmařem Mirkem Mirčicem, Ondřej Soukup s herečkou a zpěvačkou Lucií Šoralovou, s níž má dceru Rebeku a syna Ondřeje. Pár byl po čtnáctiletém vztahu oddán v lednu 2017.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Lukáš Bundil
Lukáš Bundil
zobrazit profil Robert Hlavatý
Robert Hlavatý
zobrazit profil Varhan Orchestrovič Bauer
Varhan Orchestrovič Bauer
zobrazit profil Michal Vavro
Michal Vavro
zobrazit profil Lešek Wronka
Lešek Wronka
zobrazit profil Josef Vařeka
Josef Vařeka
zobrazit profil Pekař (Petr Štolba)
Pekař (Petr Štolba)
zobrazit profil Calin (Călin Panfili)
Calin (Călin Panfili)