Roman Zach

Datum narození: 13. 6. 1973
Místo narození: Ústí nad Labem
Výška: 202 cm
Profese: herec
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Přes dva metry vysoký herec Roman Zach je učiněný seriálový Casanova. V Redakci, Ordinaci i v Cestách domů svedl už nespočet krásných žen.

Ještě před deseti lety bylo jméno Roman Zach známé jen málokomu. V roce 2004 ale přišla Redakce a s ní role fotografa a velkého sukničkáře Kamila. Nakonec se mu v seriálu podařilo získat srdce kolegyně Kláry (Pavla Ptáčková-Vitázková) a ve skutečnosti obdiv mnoha divaček. O rok později jeho popularita vylétla o další kus nahoru, když v prvních dílech seriálu Ordinace v růžové zahradě ztvárnil sympatického gynekologa Michala Šebka. I zde Zach po mnoha známostech a vztahu s postavou Lindy Rybové skončil s Pavlou Ptáčkovou-Vitázkovou alias veterinářkou Ivou.

Za své seriálové role si Roman Zach vysloužil cenu Týtý za rok 2005, načež se nechal slyšet, že už může se seriály skončit, protože už má opravený dům. Svoje předsevzetí ale nedodržel, když zjistil, že jen z příjmů z divadla neuživí rodinu. S kostýmní výtvarnicí Andreou Královou má totiž dvě děti – Prokopa a Agátu.

V současnosti tohoto herce vídáme v Cestách domů jako Hynka Kenigra, který je ženatý s Valérií (Lenka Vlasáková), ale věčně ji podvádí. Kromě seriálů je Roman Zach známý například i z filmu Ženy v pokušení (kde ho marně uháněla Eliška Balzerová a nakonec uhnala opět Lenka Vlasáková) či z divadla. V současné době je na volné noze, spolupracuje mimo jiné i s Divadlem na Vinohradech, kde má v představení Rebeka milostné scény dokonce s bývalou první dámou Dagmar Havlovou. Roman Zach už také několikrát moderoval Czech Grand Design. Jeho velkým koníčkem je hudba, kterou skládá pro film i divadlo.

V roce 2011 musel Roman Zach před soud. Usedl totiž za volant svého luxusního saabu se 2,48 promile alkoholu v krvi a svou jízdu zakončil ve škarpě na návsi v obci Žďár na Rakovnicku.

 

Články o celebritě

Roman Zach o svém účinkování ve StarDance: Hodili po mně i jelito! Roman Zach o svém účinkování ve StarDance: Hodili po mně i jelito! Během StarDance zhubl 25 kilo a porotci ho nešetřili. Přesto si herec Roman Zach (50) vytančil čtvrt... číst článek
Vítězka taneční show Dana Batulková a kolegové Rašilov a Zach: Kšeft díky StarDance Vítězka taneční show Dana Batulková a kolegové Rašilov a Zach: Kšeft díky StarDance Dřív vstupovali rozklepaní na parket StarDance, teď své zkušenosti prodávají konkurenční televizi! V... číst článek
Vítězka taneční show Dana Batulková: Kšeft díky StarDance! Vítězka taneční show Dana Batulková: Kšeft díky StarDance! Dřív vstupovali rozklepaní na parket StarDance, teď své zkušenosti prodávají konkurenční televizi! V... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Lucie Žáčková
Lucie Žáčková
zobrazit profil Csongor Kassai
Csongor Kassai
zobrazit profil Jaroslav Blažek
Jaroslav Blažek
zobrazit profil Ben Stiller
Ben Stiller
zobrazit profil Martin Donutil
Martin Donutil
zobrazit profil Freddie Highmore
Freddie Highmore
zobrazit profil Mariana Treviño
Mariana Treviño
zobrazit profil Marek Taclík
Marek Taclík