Alena Gajdůšková

Datum narození: 15. 4. 1954
Přezdívka: Žena za pultem
Místo narození: Praha
Profese: politička ČSSD, pedagožka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Politička ČSSD Alena Gajdůšková - přezdívaná Žena za pultem - byla 12 let senátorkou. Ve volbách 2021 nezískala poslanecký mandát, strana se do Sněmovny nedostala.

Vystudovala Pedagogickou fakultu v Ostravě. Alena Gajdůšková se mj. věnovala své profesi pedagožky nebo pracovala na personálním oddělení soukromé stavební firmy či jako šéfka odboru školství a kultury na zlínském magistrátu.

ALENA GAJDŮŠKOVÁ - PROČ MĚLA ZMĚNIT STYL?

Alena Gajdůšková chtěla vstoupit do KSČ

Politickou kariéru Alena Gajdůšková nastartovala už před rokem 1989, kdy byla aktivní v Československém svazu žen. Chtěla se stát i členkou KSČ (byla tzv. kandidátkou členství), ale než rudou knížku získala, přišla Sametová revoluce.

Zkraje se Alena Gajdůšková angažovala v moravistické straně Hnutí za samosprávnou demokracii - Společnost pro Moravu a Slezsko. Roku 1997 vstoupila do ČSSD. To nastartovalo její politickou kariéru, když se spolu s Milanem Štěchem stala klíčovou oranžovou osobností Senátu (působila také jako zlínská zastupitelka).

Gajdůškovou v Senátu vystřídal Čuba

Někdejší místopředsedkyně horní komory Alena Gajdůšková byla senátní stálicí (poprvé se tam dostala v roce 2002 a od té doby tamní křeslo neopustila až do roku 2014, kdy se jí postavil bývalý šéf JZD Slušovice František Čuba).

Do povědomí veřejnosti se Alena Gajdůšková zapsala svým strojeným vystupováním, které uživatelé sociálních sítí ohodnotili jako styl 70. a 80. let 20. století. Někdejší místopředsedkyni Senátu překřtili na Ženu za pultem.

Křeslo ve Sněmovně získala roku 2017 

V parlamentních volbách 2017 Alena Gajdůšková získala poslanecký mandát. V krajských volbách 2020 se stala zastupitelkou Zlínského kraje. Do voleb 2021 jí ČSSD vyslala jako svou jedničku zlínské kandidátky post ve Sněmovně obhájit, což se jí nepodařilo. Strana se totiž do dolní komory vůbec nedostala.

O ALENĚ GAJDŮŠKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Alena Gajdůšková je vdaná. Má dvě dcery.

 

 

 

Články o celebritě

Hamáček ukázal ženu i fenu, manžel Maláčové zmínil druhé dítě a expert zhodnotil šance ČSSD Hamáček ukázal ženu i fenu, manžel Maláčové zmínil druhé dítě a expert zhodnotil šance ČSSD Premiér Andrej Babiš (ANO) má za sebou vypjaté setkání se synem na začátku ostré fáze kampaně, ktero... číst článek
Maláčová povede Prahu, Hamáček střední Čechy. ČSSD se dohodla na kandidátkách pro volby Maláčová povede Prahu, Hamáček střední Čechy. ČSSD se dohodla na kandidátkách pro volby Širší vedení ČSSD na dnešním zasedání schválilo kandidátky do podzimních sněmovních voleb. ČTK o tom... číst článek
Poslanec ODS (†71) podlehl covidu: Fiala truchlí pro kamaráda, Němcová pro noblesního muže Poslanec ODS (†71) podlehl covidu: Fiala truchlí pro kamaráda, Němcová pro noblesního muže Zemřel poslanec ODS a neurochirurg Jiří Ventruba (†71), jenž byl hospitalizován s těžkým průběhem co... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Jitka Zikmundová
Jitka Zikmundová
zobrazit profil Lubomír Metnar
Lubomír Metnar
zobrazit profil Jiří Holubář
Jiří Holubář
zobrazit profil Martin Dvořák
Martin Dvořák
zobrazit profil Tomáš Macura
Tomáš Macura
zobrazit profil František Čuba
František Čuba
zobrazit profil Pavel Klíma
Pavel Klíma
zobrazit profil Kateřina Valachová
Kateřina Valachová