Vladimír Menšík

Datum narození: 9. 10. 1929
Datum úmrtí: 29. 5. 1988
Místo narození: Ivančice
Výška: 175 cm
Profese: herec, bavič
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Český bavič Vladimír Menšík se zapsal do našeho povědomí coby ikona minulých časů. Jeho humor nás rozveseloval několik let. Jenže v jednu chvíli se začal z televizních obrazovek vytrácet.

V roce 1988 se český herec a bavič Vladimír Menšík naposledy objevil na televizních obrazovkách v pořadu ABECEDA. O dva dny později, v květnu dvacátého devátého, zemřel. Jeho humor od té doby nikdo nepřekročil. Česká republika ztratila svého nejoblíbenějšího humoristu a tím i pořady plné zábavy, srandy a vtipů.

VLADIMÍR MENŠÍK - BAVIČ Z KSČ

Proč ale ke sklonku svého života přicházel o role v televizních skečích a pořadech? Možná to byla nenávist ze strany vedení televizních stanic... Jeho životachuť byla stálá, i přes jeho psychické a zdravotní problémy spojené s alkoholismem a silným kuřáctvím. Byl vždy profesionál a na jeho uvádění silvestrovských nocí nejde zapomenout.

Vladimír Menšík se narodil na Moravě, 9. října 1929 v Ivančicích. Nejdříve vystudoval průmyslovou školu a až na druhý pokus se dostal na brněnskou JAMU. Po absolutoriu dostal angažmá ve Vesnickém divadle, kde si ho všiml E. F. Burian a obsadil ho do svých her. I přesto Vladimír Menšík stále ve skrytu duše toužil hrát před kamerou. Netrvalo dlouho a coby komparsista ve filmu Dědeček automobil zaujal filmové režiséry. Postupně se dostal až k natáčení takových českých klasik jako jsou Bakaláři. Hrál po boku takových hvězd filmového plátna jako jsou Stella Zázvorková, Vladimír Dlouhý, Jiří Sovák, Jiří Lábus, Vlastimil Brodský a plno dalších.

U jména Vladimír Menšík si ale nemůžeme představit jen slavné Bakaláře nebo uvádění Silvestru. Vladimír Menšík byl český herec, moderátor, lidový vypravěč, bavič a držitel ocenění národní umělec. Divadelní prkna ho tolik nenaplňovaly, i když jeho profesní dráha začala právě na pódiu. Většinu ze svých 150 rolí ztvárnil před kamerou - ve filmu a televizi. Mezi jeho koníčky patřil fotbal, házená, hra na mandolínu a piáno.

Známý bavič měl čtyři děti. Dcera Martina se potatila, je herečkou a dabérkou. Syn Petr Menšík je ostudou rodiny Menšíkových. Dalšími dětmi jsou Vladimíra a Jan.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Tom Hiddleston
Tom Hiddleston
zobrazit profil Pavla Vojáčková
Pavla Vojáčková
zobrazit profil Marián Slovák
Marián Slovák
zobrazit profil Lumíra Přichystalová
Lumíra Přichystalová
zobrazit profil Pavel Šimčík
Pavel Šimčík
zobrazit profil Kristýna Badinková Nováková
Kristýna Badinková Nováková
zobrazit profil Michaela Badinková
Michaela Badinková