Pavla Tomicová

Datum narození: 25. 6. 1962
Místo narození: Karviná
Profese: herečka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Pavla Tomicová, držitelka Ceny Alfréda Radoka za roli Maryši, televizním divákům utkvěla jako veselá a bodrá kadeřnice Simona ze seriálu Ulice.

V osobním životě si Pavla Tomicová užila své. Zjistila totiž, že její první manžel je gay. „Dozvěděla jsem se, že jsem žila s fajn kamarádkou. Manžel byl homosexuál, sám se s tímto faktem těžko srovnával a mým problémem zase bylo, že jsem vyrůstala v příliš nádherném rodinném prostředí, a tudíž jsem si neuměla představit, že bych svému synovi nepřipravila totéž. A tak naše nešťastné manželství trvalo deset let,“ zavzpomínala herečka pro Blesk v únoru 2014.

EXMANŽEL PAVLY TOMICOVÉ ODJEL ZA MILENCEM

Konec po devatenácti letech

To už je ale dávná minulost. Pavla Tomicová se rozvedla a znovu provdala (již v roce 2003), a to za herce Ondřeje Malého, s nímž má dceru Anežku. Adam, syn z prvního manželství, se s nezvyklou rodinnou situaci prý vypořádal dobře. S druhým partnerem své maminky si rozuměl a svého biologického otce navštěvuje. I když bydlí přes oceán – v USA.

V prosinci 2021 Ondřej Malý Pavlu Tomicovou po 19 letech manželství opustil. Informaci Blesku potvrdil jeden ze členů rodiny.

Tomicová sváděla Mádla i Kotka

Divadelní prkna začala Pavla Tomicová častěji vyměňovat za kameru až od roku 1998. Průlomem v její filmové kariéře byla role psycholožky Kulkové, partnerky Miroslava Donutila, ve snímku Nuda v Brně (2003) režiséra Vladimíra Morávka.

Skvěle se Pavla Tomicová zhostila třeba role nadržené dámy středního věku, jež sváděla Jiřího MádlaVojtku Kotka, kteří si zahráli dvojici paniců ve filmu Snowborďáci. Hrála ve filmech Rafťáci, Crash Road či Doblba! Kromě novácké Ulice ji televizní diváci mohli vidět v seriálech Kriminálka Anděl, Gympl s (r)učením omezeným, Reportérka, Četníci z Luhačovic, Slunečná či ZOO.

V roce 2020 byla Pavla Tomicová nominována na Českého lva za ztvárnění hádavé sousedky v komedii reřiséra a scenáristy Jiřího Havelky Vlastníci. Další nominace na sošku krále zvířat přišla roku 2022 za hlavní roli v tragikomedii A pak přišla láska...

O PAVLE TOMICOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Pavla Tomicová se narodila v Ráji

Na divadelních prknech, kde si navíc padla do oka se svým druhým mužem, Ondřejem Malým, byla Pavla Tomicová jako doma. Není tedy divu, že si jejích výkonů všimli i akademici a udělili jí Cenu Alfréda Radoka (1999) za ženský herecký výkon (postava Maryši v dramatu Maryša – po pravdě však „Mařka“). O tři roky později byla nominována na Cenu Thálie (postava Iriny Arkadiové ve hře Racek) a v roce 2006 přišla další nominace na Cenu Alfréda Radoka (postava Štěpy ve hře Petrolejové lampy).

Herečka Pavla Tomicová se narodila v Ráji, což je čtvrť v Karviné. Po maturitě na střední pedagogické škole rok učila. Pak se dostala na katedru loutkářství pražské DAMU. Už při studiu spolupracovala s divadlem Drak v Hradci Králové, kam posléze nastoupila do stálého angažmá. Jako loutkoherečka působila deset sezón.

Poté Pavla Tomicová dostala nabídku do Klicperova divadla. Kromě Hradce ji diváci mohli vidět třeba také v Tramvaji do stanice touha. Inscenaci nastudovala jako host s pražským Dejvickým divadlem.

 

Další Herci

zobrazit profil Lenka Termerová
Lenka Termerová
zobrazit profil Aidan Gallagher
Aidan Gallagher
zobrazit profil Jan Vondráček
Jan Vondráček
zobrazit profil Mark Kristián Hochman
Mark Kristián Hochman
zobrazit profil Josef Laufer
Josef Laufer
zobrazit profil Michael Douglas
Michael Douglas
zobrazit profil Gérard Depardieu
Gérard Depardieu
zobrazit profil Sára Korbelová
Sára Korbelová