Ondřej Malý

Datum narození: 9. 1. 1966
Místo narození: Ostrava
Profese: herec, dabér, překladatel

Související celebrity

Životopis

Ondřej Malý dostal Českého lva svůj herecký výkon v psychologickém dramatu Pouta. Za stejnou roli dostal na Cenách české filmové kritiky mj. Cenu RWE pro objev roku.

Herectví Ondřej Malý studoval na ostravské konzervatoři a na Emmerson College v Londýně. Působil v Divadle Petra Bezruče v Ostravě, překládal z angličtiny, daboval, hostoval v pražském divadle Na zábradlí. Také se živil jako vlekař na Pradědu. Stálé angažmá dostal v Klicperově divadle v roce 1997. 

MALÝ ONDŘEJ A JEHO VELKÉ ROLE

S herctvím Malý začal ve 13 letech

Před televizními kamerami se Ondřej Malý poprvé objevil v legendárních Přátelích Zeleného údolí. V tomto kdysi velmi sledovaném seriálu (měl 12 dílů), si zahrál v devíti z nich. Postavu Káji, vesnického chlapce, začal hrát ve svých třinácti letech. Kamarádil se tam s dětským hrdinou Pavlem (MIroslav Čížek), který se „vetřel“ do přízně hlavního hrdiny, lesníka Horyny, jímž byl herec Vlado Müller (otec známého slovenské zpěváka a skladatele Richarda Müllera).

Hlavní roli Ondřej Malý dostal ve filmu Radima Špačkak Pouta, kde mu sekundovali herci jako Luboš Veselý, Oldřich Kaiser, Roman Zach a Leoš Noha. Malý si zde zahrál estébáka, který mu v roce 2010 vynesl Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon, stejně jako na Cenách české filmové kritiky, kde dostal i Cenu RWE pro objev roku.

Malý Tomicovou opustil po 19 letech

Ztvárnil desítky postav. Ondřej Malý hrál např. ve filmech Lidice, Ve stínu, Hořící keř, Místa, Krásno či ve snímku režiséra Vladimíra Morávka Akvabely, a to po boku  Pavly TomicovéJana Budaře, Ivana Trojana či Jiřího Vyorálka.

Ondřej Malý se objevil v řadě seriálů: Chlapci a chlapi, Ulice, Kriminálka Staré město, Nevinné lži, Cirkus Bukowsky, Neviditelní, Případy 1. oddělení, Četnící z Luhačovic.

Společně s herečkou Pavlou Tomicovou, již opustil po 19 letech manželství, Ondřej Malý natočil videoklip - parodii na country - pražské punkové kapely Vagyny Dy Praga.

O ONDŘEJOVI MALÉM ČTĚTE ZDE>>

S Pavlou Tomicovou Ondřej Malý dceru Anežku. Rozešli se koncem roku 2021.

Ondřej Malý si našel jinou herečku. V létě 2022 se jim narodill syn.

 

Další Herci

zobrazit profil Vladimír Dlouhý
Vladimír Dlouhý
zobrazit profil Catherine Blanchett
Catherine Blanchett
zobrazit profil Jamie McShane
Jamie McShane
zobrazit profil Markéta Martiníková
Markéta Martiníková
zobrazit profil Angus Sampson
Angus Sampson
zobrazit profil Mark Kristián Hochman
Mark Kristián Hochman
zobrazit profil Veronika Macková
Veronika Macková