Související celebrity

Životopis

Dominik Feri se v roce 2017 coby student dostal do Sněmovny za TOP 09. Stal se tak historicky nejmladším poslancem. V květnu 2021 se mandátu vzdal kvůli obvinění za sexuálního obtěžování, v listopadu 2023 byl odsouzen na tři roky vězení za znásilnění.

Student gymnázia s epiopskými předky z otcovy strany Dominik Feri v komunálních volbách 2014 kandidoval do teplického zastupitelstva jako nestraník za TOP 09. Zvolen sice nebyl, ale díky preferenčním hlasům se dostal na místo prvního náhradníka. Po odstoupení radního Petra Měsíce usedl do Rady statutárního města Teplice, což z něj udělalo nejmladšího politika ČR.

DOMINIK FERI: POLITIKA JE SEXY

V květnu 2015 Dominik Feri vstoupil do TOP 09. V krajských volbách 2016 kandidoval do Zastupitelstva Ústeckého kraje, avšak neuspěl.

V parlamentních volbách 2017 se Dominik Feri díky 15 003 preferenčním hlasům z posledního místa pražské kandidátky TOP 09 dostal na druhé, a tak se jako student práv stal do té doby nejmladším poslancem Česka.

V květnu 2021 se Dominik Feri rozhodl rezignovat na poslanecký mandát kvůli obvinění ze sexuálního obtěžován. Záhy se kauzy ujala policie. V březnu 2022 byl obviněn ze znásilnění. V květnu 2022 se pokusil o sebevraždu, opakovaně se bodnul do břicha.

V prosinci 2022 byl Dominik Feri obžalován ze dvou znásilnění a jednoho pokusu. Hrozilo mu až desetileté vězení. V lispotadu 2023 byl odsouzen k tříletému pobytu ve vězení. Rozsudek není pravomocný, případ bude řešit Městský soud v Praze.

O DOMINIKOVI FERIM ČTĚTE ZDE>>

Dominik Feri je autorem publikace Tak jsme lajkovali (2016), jazzovým hudebníkem a fotografem. Díky svému exotickému vzhledu a zálibě v elegantním oblékání se stal oblíbeným cílem médií. Např. německý magazín Die Welt ho v roce 2017 zařadil mezi úspěšné a nadějné proevropské politiky.

 

Články o celebritě

Kalousek o Ferim pro Blesk: Neustál svoji pozici, trest si zaslouží! Kalousek o Ferim pro Blesk: Neustál svoji pozici, trest si zaslouží! Kdysi byl Dominik Feri (27, exTOP 09) mladou nadějí TOP 09 a Miroslav Kalousek (63, TOP 09) se jím c... číst článek
Kalousek o Ferim: Neustál svoji pozici, trest si zaslouží! Kalousek o Ferim: Neustál svoji pozici, trest si zaslouží! Kdysi byl Dominik Feri (27, exTOP 09) mladou nadějí TOP 09 a Miroslav Kalousek (63, TOP 09) se jím c... číst článek
Modrooká osmnáctiletá, magoři i kauza Feri. Připomeňte si výroky Karla Schwarzenberga Modrooká osmnáctiletá, magoři i kauza Feri. Připomeňte si výroky Karla Schwarzenberga Bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg se proslavil mimo jiné výroky, které v české společnost... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Dana Balcarová
Dana Balcarová
zobrazit profil Jan Jarolím
Jan Jarolím
zobrazit profil Denys Šmyhal
Denys Šmyhal
zobrazit profil Jiří Hájek
Jiří Hájek
zobrazit profil Václav Klaus
Václav Klaus
zobrazit profil Filip Ušák
Filip Ušák
zobrazit profil Jiří Horák
Jiří Horák
zobrazit profil Monika Jarošová
Monika Jarošová