Eva Holubová

Datum narození: 7. 3. 1959
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Eva Holubová se proslavila především díky filmům Pupendo, Pelíšky nebo Účastníci zájezdu. Českého lva dostala za vedlejší roli ve filmu Ene Bene.

Herectví se Eva Holubová začala věnovat už na gymnáziu. Brzy nato se ukázala na avantgardní scéně divadla Sklep. Od hraní ji neodradily ani původní nezdary, kdy se na DAMU dostala až na třetí pokus. Kromě Sklepa hrála ještě ve Studiu Bouře nebo v Náhradním divadle. S kamarádkou Ivanou Chýlkovou excelovaly ve hře Nahniličko, kterou uvedlo Divadlo Kalich.

O EVĚ HOLUBOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Eva Holubová se stala hvězdou komedií

Je považována spíše za herečku komedií. Ty jsou ale často hořkého rázu. Pobaví např. v legendárním snímku Pelíšky, v povídkovém filmu Knoflíkáři nebo vedle Bolka Polívky ve snímku Pupendo. Naopak ve filmu o beznaději Requiem pro panenku režiséra Filipa Renče Eva Holubová vklouzla do sadistického pláště drastické vychovatelky. Nezapomenutelná je také jako bývalá manželka Oldřicha Kaisera ve snímcích Líbáš jako bůh a Líbáš jako ďábel.

Dále mohli diváci talent Evy Holubová obdivovat v komediích Hodinový manžel, Manžel na hodinu, Tátova volha, Kdo tě miloval, Dvě nevěsty a jedna svatba, v tragikomedii Teroristka nebo v dobrodružném snímku Gump - pes, který naučil lidi žít

Holubovou jako asistenta ve Slunečné

Nevyhýbá se ani seriálo tvorbě. Z těch, v nichž Eva Holubová hrála, jmenujme např. Duch český, Náves, Cukrárna, Rudyho má každý rád, Pustina, Dáma a Král nebo Slunečná, kde ztvárnila sympatickou asistentu Hanu.

V roce 2000 Eva Holubová získala Českého lva za výkon ve vedlejší roli ve filmu Ene bene. Na festivalu Tribeca v New Yorku převzala o šest let později ocenění za nejlepší herecký výkon, který předvedla ve filmu Účastníci zájezdu, natočeném podle předlohy spisovatele Michala Viewegha.

Evu Holubovou trápily deprese

Eva Holubová trpí častými depresemi. V minulosti se je snažila zastrašit alkoholem, nakonec ale boj s depresemi i alkoholem vyhrála. Největším lékem na ně je výtvarník Miroslav Zdeněk. Po dvacetileté známosti si ho ve Spojených státech v tajnosti vzala. Mají dvojčata Adama a Karolínu.

 

Další Herci

zobrazit profil Jaroslav Moučka
Jaroslav Moučka
zobrazit profil Igor Orozovič
Igor Orozovič
zobrazit profil Martin Stránský
Martin Stránský
zobrazit profil Andy Serkis
Andy Serkis
zobrazit profil Čestmír Řanda st.
Čestmír Řanda st.
zobrazit profil Julie Gayet
Julie Gayet
zobrazit profil Klára Doležalová
Klára Doležalová
zobrazit profil Genadij Rumlena
Genadij Rumlena