Petr Šilar

Datum narození: 16. 5. 1956
Místo narození: Horní Čermná
Profese: politik KDU-ČSL, 3. senátor za Ústí nad Orlicí
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Politik KDU-ČSL Petr Šilar, v letech 2010 až 2022 senátor za obvod 46 - Ústí nad Orlicí, získal za své aktivity Cenu Přístav od České rady dětí a mládeže.

Vychodil Střední zemědělskou technickou školu v Lanškrouně. Petr Šilar studoval na Agronomické fakultě Vysoké zemědělské školy. Proto také mezi lety 1980 a 1983 pracoval jako agronom - krmivář v zemědělském družstvu Mistrovice. Poté působil v Koordinačním útvaru služeb pro zemědělce v Žamberku.

Šilar byl starostou Letohradu

Od roku 1990 byl Petr Šilar deset let starostou Letohradu. V letech 2010 až 2013 zastával post starosty své rodné obce Horní Čermná. V senátních volbách 2010 získal křeslo v horní komoře za obvod č. 46 - Ústí nad Orlicí.

Ve volbách 2016 dlouholetý zastupitel Pardubického kraje Petr Šilar obhájil jak pozici v zastupitelstvu, tak mandát senátora. V senátních volbách 2022 již nekandidoval.

O PETRU ŠILAROVI ČTĚTE ZDE>>

Mimo KDU-ČSL, do níž vstoupil roku 2005, je Petr Šilar členem různých občanských iniciativ. S chutí se účastní hasičských závodů. Obdržel Cenu Přístav, kterou mu v roce 2013 udělila Česká rada dětí a mládeže.

 

 

Články o celebritě

Studenti na pole? Komunista je pro, v debatě Blesku padl návrh i na lidi z pracáku Studenti na pole? Komunista je pro, v debatě Blesku padl návrh i na lidi z pracáku Koronavirus potrápil i české zemědělství. A to kvůli úbytku pracovní síly ze zahraničí, kdy Česko ob... číst článek
Drahé potraviny, sucho a dopady covidu na zemědělce i podniky: Předvolební debata v Blesku Drahé potraviny, sucho a dopady covidu na zemědělce i podniky: Předvolební debata v Blesku Šestá předvolební debata Blesku byla tentokrát na téma Zemědělství a průmysl. Osmička kandidátů deba... číst článek
„Psychopat,“ udeřil na Babiše senátor. Premiér to schytal i za „sebestřednost“ „Psychopat,“ udeřil na Babiše senátor. Premiér to schytal i za „sebestřednost“ Předseda senátorů KDU-ČSL Petr Šilar označil premiéra Andreje Babiše (ANO) za psychopata, jehož sebe... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Karel Tureček
Karel Tureček
zobrazit profil Alena Šírová
Alena Šírová
zobrazit profil Jiří Dienstbier starší
Jiří Dienstbier starší
zobrazit profil Stanislav  Gross
Stanislav Gross
zobrazit profil Václav Havel
Václav Havel
zobrazit profil Katalin Nováková
Katalin Nováková
zobrazit profil Lubomír Franc
Lubomír Franc
zobrazit profil Pavel Pustějovský
Pavel Pustějovský