Simona Kratochvílová

Profese: někdejší náměstkyně pro řízení sekce sportu a mládeže

Související celebrity

Životopis

Simona Kratochvílová přišla o post náměstkyně na ministerstvu školství kvůli údajným machinacím s dotacemi. Soud ji poslal na 6,5 roku do vězení. Verdikt není zatím pravomocný.

Absolventka vysokoškolských oborů andragogiky a také strategického managementu a marketingu Simona Kratochvílová byla 24. srpna 2016 státním tajemníkem MŠMT Jindřichem Fryčem v návaznosti na dohodu s tehdejší ministryní školství, mládeže a tělovýchovy Kateřinou Valachovou jmenována náměstkyní pro řízení sekce sportu a mládeže.

O SIMONĚ KRATOCHVÍLOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Simona Kratochvílová prošla vítězně výběrovým řízením na zmíněný post. Oceněny byly především její dlouhodobé řídící zkušenosti ve vedoucích pozicích. V Komoře daňových poradců ČR se věnovala zejména profesnímu vzdělávání dospělých, metodice, koncepcím a realizačním strategiím v profesním vzdělávání. Na ministerstvu pracovala od června 2015, a to v pozici ředitelky kanceláře ministryně.

Kratochvílová dostala i peněžitý trest

Společně s nejvyšším mužem českého fotbalu Miroslavem Peltou byla Simona Kratochvílová obviněna kvůli údajným machinacím s dotacemi pro sport a stejně jako on začátkem května 2017 skončila ve vazbě. Jak řekl advokát Bronislav Šerák, měl právě jeho klient Miroslav Pelta podle policie navádět další dva obviněné, tedy Simonu Kratochvílovou a bývalého šéfa odboru sportu MŠMT Zdeňka Břízu, k údajně pochybnému nakládání se zmíněnými dotacemi.

Výkonu služby na ministerstvu byla Simona Kratochvílová zproštěna krátce po obvinění, a to přímo v den, kdy na ni soud uvalil vazbu.

V listopadu 2021 byla Simona Kratochvílová odsouzena na 6,5 roku do vězení. Dále dostala šestiletý zákaz výkonu funkcí ve veřejné správě a dvoumilionový peněžitý trest. Proti rozsudku se odvolala. V dubnu 2023 padl stejný trest, který není zatím pravomocný.

 

Články o celebritě

Valachová ombudsmankou? „Hamáček sedá na Zemanovu lopatu,“ útočí Němcová z ODS Valachová ombudsmankou? „Hamáček sedá na Zemanovu lopatu,“ útočí Němcová z ODS Kdo se stane novou ombudsmankou? Exministryni spravedlnosti Heleně Válkové (ANO) značně přitížila ka... číst článek
Neslavné rozchody slavných: Koho letošní rok rozdělil Neslavné rozchody slavných: Koho letošní rok rozdělil Něco začíná a něco končí! A nejinak je tomu i v partnerských vztazích. Zatímco pro někoho byl rok 20... číst článek
Jana Uriel Kratochvílová chystá mikulášský nářez! Jana Uriel Kratochvílová chystá mikulášský nářez! Svérázná zpěvačka Jana Uriel Kratochvílová, která se kdysi proslavila hity V stínu kapradiny, Publik... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Ludmila Nedělkova
Ludmila Nedělkova
zobrazit profil Stanislav Antoš
Stanislav Antoš
zobrazit profil Vladimír Špidla
Vladimír Špidla
zobrazit profil František Petrtýl
František Petrtýl
zobrazit profil Martin Juroška
Martin Juroška
zobrazit profil Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker
zobrazit profil Vítězslav Schrek
Vítězslav Schrek