Kateřina Valachová

Datum narození: 15. 9. 1976
Místo narození: Brno
Profese: politička ČSSD, 17. ministryně školství, mládeže a tělovýchovy
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Politička ČSSD Kateřina Valachová byla od června 2015 dva roky ministryní školství ve vládě Bohuslava Sobotky. V letech 2017 až 2021 zasedala ve Sněmovně.

Absolvovala právo na Právnické fakultě Masarykovy univerzity, kde získala doktorát v oboru správní právo. Poté Kateřina Valachová mj. vyučovala správní vědy a správní právo.

KATEŘINA VALACHOVÁ - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

Jako právnička Kateřina Valachová (členka ČSSD od roku 2015) působila na Magistrátu města Brna nebo v kanceláři ombudsmanů Otakara Motejla a Pavla Varvařovského. Krátce byla ředitelkou legislativního odboru Kanceláře Senátu PČR.

V únoru 2014 se stala náměstkyní ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiřího Dienstbiera. Od 1. března 2014 pak byla Kateřina Valachová jmenována místopředsedkyní Legislativní rady vlády. Jako náměstkyně se podílela na přípravě služebního zákona.

Po odvolání Marcela Chládka ji navrhl tehdejší premiér Bohuslav Sobotka na post ministrině školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Do funkce ji prezident Miloš Zeman jmenoval 17. června 2015. V květnu 2017 se Kateřina Valachová rozhodla podat demisi, a to kvůli aféře kolem dotací do sportu.

V parlamentních volbách 2017 Kateřina Valachová získala poslanecký mandát. Ve volbách 2021 ČSSD pohořela, do dolní komory se vůbec nedostala.

O KATEŘINĚ VALACHOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Kateřina Valechová je vdaná. Má dcery Kateřinu a Petru.

 

Články o celebritě

Valachová křivě vypovídala?! Soudkyně dala podnět k jejímu stíhání, exministryně se brání Valachová křivě vypovídala?! Soudkyně dala podnět k jejímu stíhání, exministryně se brání Soudkyně z Obvodního soudu pro Prahu 1 Pavla Hájková, která soudila část dotační kauzy kolem bývaléh... číst článek
Valentýn politiků: Dvojí polibek pro Čaputovou, Rakušanovo vyznání, Jurečka láká na týden manželství Valentýn politiků: Dvojí polibek pro Čaputovou, Rakušanovo vyznání, Jurečka láká na týden manželství Ačkoliv je svátkem lásky v naší zemi především 1. květen, i dnes, na Valentýna si vyznávají zamilova... číst článek
Líté boje o Hrad se blíží! Kalousek: NEMÁM ŠANCI! Líté boje o Hrad se blíží! Kalousek: NEMÁM ŠANCI! Ten, který za všechno může. To je jedno z přízvisek, které má exšéf »topky« Miroslav Kalousek (61). ... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Marian Kotleba
Marian Kotleba
zobrazit profil Robert Králíček
Robert Králíček
zobrazit profil Jaroslav Zámečník
Jaroslav Zámečník
zobrazit profil Jitka Seitlová
Jitka Seitlová
zobrazit profil Miroslav Poche
Miroslav Poche
zobrazit profil Hana Marvanová
Hana Marvanová
zobrazit profil Jaroslav Bašta
Jaroslav Bašta
zobrazit profil Vladimír Špidla
Vladimír Špidla