Pavla Dostálová

Místo narození: Přerov
Výška: 167 cm
Profese: herečka

Související celebrity

Životopis

Herečka Pavla Dostálová, dcera někdejšího ministra kultury za ČSSD Pavla Dostála, první větší roli na televizní obrazovce získala v komediálním seriálu z hokejového prostředí Lajna.

Při studiu střední pedagogické školy se Pavla Dostálová (narozena v srpnu 1988) divadlu věnovala v ochotnické rovině. Po absolvování oboru činoherní herectví na DAMU se pustila ještě do studia činoherní režie-dramaturgie. Během něj hostovala v Švandově divadle a v Divadle na Vinohradech. Působila tam také jako asistentka režie.

PAVLA DOSTÁLOVÁ O OTCI EXMINISTROVI

Roku 2014 úspěšně absolvovala konkurz do Komorní scény Aréna, kde dostala roli Julie v inscenaci Neuvěřitelné příhody Julie a Nataši a následně i stálé angažmá. Studium režie sice Pavla Dostálová nedokončila, ale začala se objevovat ve studentských filmech, v hudebních klipech a televizních reklamách.

S otcem si zahrála v pohádce

Společně se svým otcem Pavlem Dostálem, bývalým ministrem kultury, se mihla v pohádce Modrý Mauritius (2004) s Adamem Novákem, Zdenou Hadrbolcovou a Lucií Vondráčkovou v hlavních rolích. Ústřední postavu Pavla Dostálová ztvárnila v amatérském historickém dramatu Na konci září (2015), jehož tématem je mobilizace v roce 1938. 

První větší roli na televizní obrazovce Pavla Dostálová získala v komediálním seriálu z hokejového prostředí Lajna (2017) režiséra Vladimíra Skórky a scénáristy Petra Kolečka, v němž se na place potkala s Jiřím Langmajerem, Zdeňkem Piškulou, Markem Taclíkem, Norbertem Lichým či Hanou Vagnerovou.

Pavla Dostálová za barem v Ordinaci

V Ordinaci v růžové zahradě 2 TV Nova Pavla Dostálová dostala roli koketní servírky Moniky.

Otcem Pavly Dostálové byl divadelní dramaturg, textař, scenárista, režisér, publicista a po Sametové revoluci 1989 politik, poslanec a v letech 1998 a 2005 ministr kultury Pavel Dostál (ČSSD).

 

Další Herci

zobrazit profil René Přibil
René Přibil
zobrazit profil Matěj  Hádek
Matěj Hádek
zobrazit profil Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
zobrazit profil Filip Tůma
Filip Tůma
zobrazit profil Helena  Růžičková
Helena Růžičková
zobrazit profil Josef Abrhám
Josef Abrhám
zobrazit profil Simon Helberg
Simon Helberg
zobrazit profil Karina Rchichev
Karina Rchichev