Ryan Gosling

Ryan Gosling

Datum narození: 12. 11. 1980
Místo narození: London, Canada
Profese: herec
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Talentovaný herec a idol žen Rayn Gosling, který pochází z Kanady se díky svému talentu stal nejvyhledávanějším hercem své generace. Před kamerou stál už jako malý kluk, avšak celosvětovou popularitu mu přinesla až role v úspěšné romanci Zápisník jedné lásky.

Ryan Gosling se narodil v kanadském městě London. Jeho otec Thomas, pracoval v papírnách, jeho matka Donna byla sekretářka. Už jako malý měl předpoklady k tomu, stát se dobrým hercem. Kromě hraní zvládal i zpěv a tanec. Jeho první hereckou zkušeností bylo účinkování v dětském televizním kabaretu The Mickey Mouse club. Tam se objevil po boku dnes již velkých hvězd, jako jsou Britney Spears či Justin Timberlake.

Jako většina hollywoodských hvězd, i on začínal hostováním v televizních seriálech. Později se postupně propracoval až k titulní roli v seriálu Mladý Hercules. První významná filmová role přišla v roce 2000, kdy si po boku Denzela Washingtona zahrál ve filmu Vzpomínka na Titány. Hlavní role následovala o rok později ve snímkuSvatý boj a Vzorec vraždy.

Skutečnou popularitu a celosvětovou slávu mu přinesla až hlavní role v americkém hitu Zápisník jedné lásky. Film se stal neskutečně populární a dnes je již označován jako kultovní. Ryan Gosling poznal při natáčení svou budoucí přítelkyní, herečkou Rachel Mcadams. Jejich vztah vydržel tři roky.

Dalším velkým zlomem kariéry byl snímek Half Nelson. Ryan Gosling v něm ztvárnil hlavní roli středoškolského profesora. Za svůj výkon byl nominován na Oskara pro nejlepší herecký výkon v hlavní roli. Později se objevil ve filmech jako Blue Valentine, Bláznivá ztracená láska či Za borovicovým hájem.

V současné době žije Ryan Goslingherečkou Evou Mendes. V roce 2014 se páru narodila dcera Esmeralda. Herec je také velkým milovníkem hudby, převážně jazzu. Se svým kamarádem dokonce založil hudební skupinu nazvanou Dead Man's Bones. Je také spolumajitelem marocké restaurace, která sídlí v Hollywoodu.


 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Ivo Pešák
Ivo Pešák
zobrazit profil Sharon Stone
Sharon Stone
zobrazit profil Jean-Paul Belmondo
Jean-Paul Belmondo
zobrazit profil Gabriela Míčová
Gabriela Míčová
zobrazit profil Martin Zbrožek
Martin Zbrožek
zobrazit profil Chukwudi Iwuji
Chukwudi Iwuji
zobrazit profil Chantal  Poullain
Chantal Poullain
zobrazit profil Nataša Gáčová
Nataša Gáčová