Eva Elsnerová

Eva Elsnerová

Datum narození: 16. 11. 1973
Místo narození: Teplice
Profese: herečka, dabérka, zpěvačka, tanečnice
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Herečku Evu Elsnerovou, jež se věnuje především divadlu, pro film objevil režisér Juraj Jakubisko. Na televizní obrazovce se představila rolí advokátky v nováckém seriálu Ulice.

Do osmnácti let se Eva Elsnerová jmenovala po otci Vaňásková, pak požádala o změnu příjmení po matce. Již od patnácti hostovala ve Východočeském divadle v Pardubicích, při studiu na DAMU dokonce v Národním divadle. Po absolutoriu se stala členkou divadelního spolku Kašpar, kde ztvárnila řadu hlavních i menších rolí.

O EVĚ ELSNEROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Na filmovém plátně Eva Elsnerová debutovala rolí Sabriny v kontroverzním snímku Juraje Jakubiska Post Coitum (2004), při jehož natáčení se na place potkala s Jiřím Langmajerem, Richardem Krajčem či Francem Nerem. Historickou postavu Bereniczky zpodobnila v životopisném dramatu Bathory (2008). Milovníci seriálů mohli Evu Elsnerovou sledovat jako advokátku Elen Mrázkovou v Ulici TV Nova.

Eva Elsnerová se věnuje i dabingu

Hovoří italsky, anglicky, maturovala z ruštiny a díky babičce mluví slovensky. Kromě divadelního herectví, jež je její prací i koníčkem, se Eva Elsnerová věnuje dabingu, zpěvu, tanci, hře na klavír a flétnu.

Kvůli vážné nemoci, preeklampsii, přišla Eva Elsnerová v osmém měsíci o dítě a následně i o ledviny. Díky včasné transplantaci se dala do pořádku a roku 2014 porodila syna Vojtěcha. Jejím manželem je herec a divadelní režisér Jakub Špalek

 

Další Herci

zobrazit profil Lukáš Jůza
Lukáš Jůza
zobrazit profil Sarah Jessica  Parker
Sarah Jessica Parker
zobrazit profil Lochlann Ó Mearáin
Lochlann Ó Mearáin
zobrazit profil Barbora Bočková
Barbora Bočková
zobrazit profil Nikki Amuka-Bird
Nikki Amuka-Bird
zobrazit profil Patricie Solaříková
Patricie Solaříková
zobrazit profil Shannen Doherty
Shannen Doherty
zobrazit profil Hedy Lamarr
Hedy Lamarr