Karel Štědrý

Datum narození: 10. 4. 1937
Datum úmrtí: 7. 11. 2017
Místo narození: Praha
Profese: zpěvák, herec, moderátor, bavič, podnikatel
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Zpěvák a herec Karel Štědrý, hvězda divadla Semafor, se prosadil také jako úspěšný moderátor. Dařilo se mu též v podnikání, vlastnil síť nápojových automatů.

Karel Štědrý pocházel z učitelské rodiny. Na přání své matky vystudoval stavební fakultu Vysoké školy železniční v Praze, ale toto povolání nikdy nevykonával. Zejména díky vlivu svého staršího bratra Ivana, hudebníka a hudebního dramaturga, začal v roce 1953 amatérsky zpívat a pět let nato navázal úspěšnou spolupráci s Jiřím Suchým a Jiřím Šlitrem.

KAREL ŠTĚDRÝ MILIONÁŘEM

Vystupoval s nimi v Redutě a stal se zakládajícím členem divadla Semafor, kde účinkoval v představeních Člověk z půdy, Zuzana je zase sama doma nebo Taková ztráta krve. Dále působil v Rokoku, kde se na rozdíl od některých kolegů, jako jsou např. Helena Vondráčková a Marta Kubišová, uplatnil i jako herec.

Někdejší populární zpěvák Karel Štědrý má na svém kontě řadu hitů. Jmenujme dnes již legendární duety Mám malý stan s Waldemarem Matuškou, Milenci v texaskách s Josefem Zímou nebo Potkal potkan potkana s Jiřím Suchým. Karel Štědrý zpíval také s Karlem Gottem či Václavem Neckářem. Stovky koncertů absolvoval s Karlem Hálou a Yvettou Simonovou. Ze sólové produkce dosáhly popularity skladky Písmena nebo Hospoda.

Uplatnil se také ve filmu a jako zdatný moderátor. Karel Štědrý hrál a zpíval v hudebních snímcích Kdyby tisíc klarinetů (2964), Ta naše písnička česká (1967), Kulhavý ďábel (1968), Noc na Karlštejně (1973), Trhák (1980). Účinkoval v několika desítkách televizních pořadů. Léta byl konferenciérem orchestru Karla Vlacha.

Po Sametové revoluci 1989 se podobně jako řada umělců pustil do podnikání. I v tom mu štěstí přálo. Karel Štědrý se pustil do provozování v Česku dosud málo známých nápojových automatů, čímž si zajistil slušné živobytí. A to nadále pokračoval ve své kariéře zpěváka, moderátora a baviče.

O KARLU ŠTĚDRÉM ČTĚTE ZDE>>

Ženil se celkem třikrát. Manželství s Janou Plodrovou skončilo po dvaceti letech její předčasnou smrtí v roce 1979. Druhé s Evou Vondruškovou trvalo jen krátce; pár se rozvedl. Jeho třetí ženou se roku 1984 stala Eva Kicperová. Z prvního manželství měl Karel Štědrý dcery Zuzanu a Terezu, z třetího syna Karla.

V osmdesáti letech lékaři Karlu Štědrému diagnostikovali Alzheimerovu chorobu, a to již dříve dvakrát bojoval s rakovinou a podstoupil těžkou operaci srdce. Karel Štědrý zemřel 7. listopadu 2017 v rodinném kruhu.

 

Články o celebritě

Neskutečný risk Rottrové: Pověst a prachy v ohrožení Neskutečný risk Rottrové: Pověst a prachy v ohrožení Původně měl koncem prosince vystupovat v největší hale Česka Michal Nesvadba (65) se svou dětskou sh... číst článek
Jan Rosák se v Mníšku zbavuje všeho majetku: Na útěku »vydělá« 33 milionů! Jan Rosák se v Mníšku zbavuje všeho majetku: Na útěku »vydělá« 33 milionů! Konec života v Mníšku pod Brdy, k němuž se po čtvrt století rozhodl Jan Rosák (76), je v plném proud... číst článek
Pohnutý osud Karla Štědrého (†80): První žena mu zemřela, druhá ho bila, třetí ho přežila! Pohnutý osud Karla Štědrého (†80): První žena mu zemřela, druhá ho bila, třetí ho přežila! 7. listopadu je to už dobrých šest let, co nás navždy opustil charismatický zpěvák, moderátor i podn... číst článek

Další Umělci

zobrazit profil Jana Zelenková
Jana Zelenková
zobrazit profil Veronika Lálová
Veronika Lálová
zobrazit profil Naděžda Munzarová
Naděžda Munzarová
zobrazit profil Matěj Cichra
Matěj Cichra
zobrazit profil Zdenka Kratochvílová
Zdenka Kratochvílová
zobrazit profil Bohdan Karásek
Bohdan Karásek
zobrazit profil Blanka Matragi
Blanka Matragi