Erika Stárková

Datum narození: 8. 7. 1984
Místo narození: Nové Město na Moravě
Profese: herečka, zpěvačka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Erika Stárková se do povědomí širší divácké obce dostala rolí Dáši v seriálu Most! České televize. Již dříve se uvedla jednou z hlavních postav v dramatu Teplé škvarky.

Vystudovala brněnskou konzervatoř a JAMU. Do roku 2010 Erika Stárková působila v Národním Divadle v Brně, kde ztvárnila přes 20 rolí. Poté přesídlila z velkého jeviště na malou alternativní scénu tamního HaDivadla.

ERIKA STÁRKOVÁ - V MOSTU! BRATREM-SESTROU

Erika Stárková dělala barmanku 

Roku 2014 se Erika Stárková přestěhovala do Prahy, kde první rok pracovala jako barmanka. Později hostovala na různých scénách (Švandovo divadlo na Smíchově, Divadlo Letí, Tygr v tísni).

V letech 2016 až 2017 byla Erika Stárková v angažmá v Činoherním studiu Ústí nad Labem. Posléze se začala živit především zpěvem se svojí kapelou a spolupracovat s Divadlem pod Palmovkou.

Před kamerou se Erika Stárková poprvé objevila hned v jedné z hlavních rolí v „prvním nezávislém filmu z Brna o Brně a nejen pro Brňáky“ (řečeno slovy distributora) Teplé škvarky (2011), a to po boku Martina Siničáka či Jiřího Vyorálka. Snímek podle vlastního scénáře režírovala Anna Štětinová.

Stárková si zazpívala v Tvojí tváři

Menší roli Erika Stárkové dostala od Alice Nellis v jejím dramatu Andělé všedního dne (2014) natočeném podle předlohy Michala Viewegha. Stejná režisérka si ji vybrala coby královnu Gabrielu do pohádky Sedmero krkavců (2015).

Mihla se také v řadě seriálů. Jmenujme např. Četnické humoresky, Mordparta, Polda či Tátové na tahu. Výraznější seriálové role se Erika Stárková dočkala v několika dílech tragikomické sérii Jana Prušinovského a Petra Kolečka Most! (2019), vysílané na České televizi.

V roce 2020 Erika Stárková přijala nabídku TV Nova zazpívat si v show Tvoje tvář má známý hlas.

O ERICE STÁRKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

S jihoamerickým umělcem Cesarem Chunkem má Erika Stárková dceru Almu (*2021).

 

 

Články o celebritě

Žhavá líbačka v Jedné rodině: Fešák Matějovský konečně klofnul Pagáčovou! Žhavá líbačka v Jedné rodině: Fešák Matějovský konečně klofnul Pagáčovou! Romantika u jezera. Tak by se dalo nazvat sblížení mezi herci Vaškem Matějovským (27) a Patricií Pag... číst článek
Premiéra komedie Jedeme na teambuilding: Odvážná Stárková v podprsence a Kotek s Prachařem vyvětrali své lásky Premiéra komedie Jedeme na teambuilding: Odvážná Stárková v podprsence a Kotek s Prachařem vyvětrali své lásky Celá řada známých tváří se sešla na červeném koberci, když kráčeli do multikina uvést premiéru česko... číst článek
Dáša z Mostu! Stárková: Chlubí se těhotenským bříškem,... ale?! Dáša z Mostu! Stárková: Chlubí se těhotenským bříškem,... ale?! Herečka, která ztvárnila Dášu v seriálu Most!, se před rokem a půl stala novopečenou maminkou. Dceru... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Colin Farrell
Colin Farrell
zobrazit profil Vladimír Polívka
Vladimír Polívka
zobrazit profil Hana Kusnjerová
Hana Kusnjerová
zobrazit profil Čestmír Řanda st.
Čestmír Řanda st.
zobrazit profil Rudolf Hrušínský st.
Rudolf Hrušínský st.
zobrazit profil Anna Fixová
Anna Fixová
zobrazit profil Miroslav Hruška
Miroslav Hruška
zobrazit profil Pierre Richard
Pierre Richard