Kamil Prachař

Kamil Prachař

Datum narození: 23. 3. 1931
Místo narození: Zlín
Profese: herec
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Herec Kamil Prachař, bratr slavnějšího Ilji, se věnoval zejména divadlu. Na chebské scéně strávil víc než půl století. V epizodních rolích se objevil i před kamerou.

K herectví se Kamil Prachař dostal již v dětství. Rodiče totiž doma pořádali amatérská divadelní představení. K herectví přivedli i jeho staršího bratra Ilju. Ten se oženil s herečkou Janou. Po stejné profesní koleji se rozjel i jejich syn David a jeho dvě děti.

Po oboru činoherní herectví na Janáčkově akademii múzických umění v Brně Kamil Prachař účinkoval v chebském divadle (posléze Západočeské divadlo Cheb), na jehož scéně zůstal i poté, co na něm oslavil padesátileté výročí svého tamního angažmá.

Před filmovou kamerou Kamil Prachař debutovall v celovečerním dramatu Hráč z roku 1972. Ten byl natočen v koprodukci Sovětského svazu a Československa podle předlohy Fjodora Michajloviče Dostojevského. V tomto snímku se z českých herců potkal mj. s Helenou Růžičkovou, Luďkem Munzarem, Václavem Kotvou či Josefem Větrovcem.

Kamil Prachař se objevil v dramatu Drsná Planina (1979), ve válečném snímku Král kolonád (1990) nebo v seriálech Dobrodružství kriminalistiky a Police Modrava.

S manželkou Květou měl Kamil Prachař dcery Veroniku a Barboru.

 

Další Herci

zobrazit profil Kryštof Rímský
Kryštof Rímský
zobrazit profil Shameik Moore
Shameik Moore
zobrazit profil Lubomír Lipský
Lubomír Lipský
zobrazit profil Abby Elliott
Abby Elliott
zobrazit profil Jason Momoa
Jason Momoa
zobrazit profil Jana Bernášková
Jana Bernášková
zobrazit profil Andrej  Chalimon
Andrej Chalimon
zobrazit profil Trine Dyrholm
Trine Dyrholm