Josef Nemrava

Přezdívka: Pepa
Profese: inženýr stavař, soutěžící pořadu MasterChef Česko 2020

Související celebrity

Životopis

Josef Nemrava, se dvakrát objevil v soutěži MasterChef Česko. Prvně těsně prohrál boj o zástěru. V řadě vysílané od února 2020 se provařil až do TOP 5.

Inženýr Josef Nemrava je nezmar. Kuchařem se chtěl stát již ve svých šesti letech. Sice vyhověl svým rodičům a vystudoval střední a vysokou školu, a tak začal pracovat v rodinné firmě, a to posléze coby ředitel výroby. Ale svého cílu stát se profesionálním kuchařem se nikdy nevzdal.

JOSEF NEMRAVA - KAM SE PROVAŘIL?

Do MasterChefa se hlásil dvakrát

Do gastronomické show TV Nova MasterChef se Josef Nemrava přihlásil opakovaně. Prvně mu bylo 37 let, avšak vypadl v rozstřelu, což ho zdrtilo a začal makat. V řadě vysílané od počátku února 2020 postoupil mezi elitní šestnáctku, a to již ze 4. kola.

Porotci Josefa Nemravu nejprve téměř nemohli poznat. Zůstali v úžasu, když jim řekl, že během půl roku zhubl 46 kilo, což podle jeho slov není „konečná“. Začal totiž pravidelně trénovat. Šokovaný porotce Jan Punčochář chtěl vědět, co jej vede k tomu, aby se do gastronomické show vrátil. „Vaření je můj život,“ odpověděl Josef Nemrava, který si vyvařil zástěru se jménem Pepa.

Pokud se mu jeho sen splní, představil jasnou vizi podniku: „Měl by tam být přímý kontakt kuchaře, což budu já, s hostem.“ Josef Nemrava nechce velkou restauraci pro stovky lidí, ale pro pár desítek, kde si s nimi chce povídat a nabízet jim třeba i šestichodové degustační menu. Přál by si, aby se „z hostů stali přátelé“. Do svého druhého účinkování v MasterChefovi nejraději vařil pro rozsáhlou rodinu, tedy zhruba pro 25 lidí.

V soutěži se Josef Nemrava provařil až do TOP 5, z níž jej vyřadilo příliš sladké zeleninové ragú.

S manželkou má Josef Nemrava dvě dcery.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Jitka Bártů
Jitka Bártů
zobrazit profil Zuzana Belohorcová
Zuzana Belohorcová
zobrazit profil Viktor Krutina
Viktor Krutina
zobrazit profil František Černý
František Černý
zobrazit profil Theodora Remundová
Theodora Remundová
zobrazit profil Tereza Janoušová Vojtková
Tereza Janoušová Vojtková
zobrazit profil Pavel Kováčik
Pavel Kováčik