Štěpán Hulík

Štěpán Hulík

Datum narození: 26. 5. 1984
Profese: scenárista, dramaturg, spisovatel
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Štěpán Hulík, držitel Českého lva a dalších cen, byl v roce 2022 nominován na sošku krále zvířat za scénář k dramatické minisérii Podezření.

Po gymnáziu a filmové vědě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze Štěpán Hulík vystudoval ještě scenáristiku a dramaturgii na FAMU.

Štěpán Hulík má cenu Magnesia Litera

Za knihu Kinematografie zapomnění: počátky normalizace ve Filmovém studiu Barrandov (1968-1973) z roku 2011 Štěpán Hulík dostal cenu Magnesia Litera v kategorii Objev roku.

ŠTĚPÁN HULÍK NA REFLEX.CZ

Za svůj debutový scénář k trojdílnému dramatu režisérky Agnieszky Holland Hořící keř (2013) Štěpán Hulík obdržel Českého lva v kategorii Nejlepší scénář a Cenou české filmové kritiky (za scénář i coby objev roku).

Hulík s kolegy bodoval s Pustinou

Za scénář k mysterióznímu seriálu Pustina Štěpán Hulík a jeho kolegové režiséři dostali v roce 2016 od filmových kritiků ocenění v kategorii Mimo kino. Dramatická Pustina z produkce HBO získala i sošku krále zvířat v kategorii Nejlepší televizní seriál.

O ŠTĚPÁNU HULÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

Na dalšího Českého lva byl Štěpán Hulík nominován za scénář k česko-francouzské dramatické minisérii režiséra Michala Blaška Podezření (2022).

 

Další Umělci

zobrazit profil Michael Klang
Michael Klang
zobrazit profil Marie Steinová
Marie Steinová
zobrazit profil Vladimír Franz
Vladimír Franz
zobrazit profil Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
zobrazit profil Richard Pogoda
Richard Pogoda
zobrazit profil Marek Brodský
Marek Brodský
zobrazit profil Jindřiška Kikinčuková
Jindřiška Kikinčuková