Miley Cyrus

Datum narození: 23. 11. 1992
Přezdívka: Smiley
Místo narození: Nashville, USA
Profese: zpěvačka a herečka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Proslavila se jako Hannah Montana, americká zpěvačka Miley Cyrus je ale především velmi kontroverzní rebelka a skandalistka.

Americká herečka, zpěvačka a textařka Miley Ray Cyrus je známá hlavně proto, že hrála hlavní roli v seriálu Hannah Montana, který si získal velkou pozornost teenagerů (každý díl měl průměrnou sledovanost čtyři miliony diváků). Úspěch seriálu byl v říjnu 2006 následován vydáním soundtracku. Pak Miley Cyrus nastartovala i sólovou hudební kariéru (debutovým albem Meet Miley Cyrus; pak následovalo album Breakout). Za píseň I Thought I Lost You získala nominaci na Zlatý Glóbus

Její vysoká obliba mezi mladými vedla k tomu, že ji v roce 2008 (to jí bylo 16 let!) časopis Time zařadil mezi 100 nejvlivnějších lidí na světě. Časopis Forbes udělil Miley Cyrus 35. místo v žebříčku Celebrity 100 s výdělkem 25 milionů dolarů v roce 2008.

Jako performerka dokáže Miley Cyrus šokovat. V jednom ze svých klipů se houpe nahá na demoliční kouli (video trhalo rekordy v počtu zhlédnutí), v dalším masturbuje, na mnoha fotografiích má vypláznutý jazyk… Snaží se zkrátka vytvořit dojem drsňačky a rebelky.

Miley Cyrus se ale neztratila ani z filmového světa (ostatně už od devíti let chodila na lekce herectví, její první rolí nebyla Hannah Montana, ale dívka Kylie v televizním seriálu Doc). V šestnácti letech propůjčila svůj hlas Penny, postavě z animovaného celovečerního filmu Bolt, který vypráví o cestě psa zpět za svou majitelkou (snímek se s tržbami 26 milionů dolarů jen za první víkend vysílání umístil v roce 2008 na 3. místo za takové trháky, jako Twilight sága: Stmívání a bondovka Quantum of Solace). Hrála také např. ve filmu The Last Song (byl komerčně úspěšný a vydělal celosvětově zhruba 88 milionů dolarů).

Na jaře roku 2009 vydala Miley Cyrus knihu s názvem Milníky na mé cestě, kde popisuje v deníkové podobě, jak prožívala začátek své kariéry.

Její původní jméno zní Destiny Hope Cyrus. Umělecké Miley vzniklo z přezdívky Smiley (Usměvavá). K hudbě měla Miley Cyrus blízko do dětství, jejím otcem je country zpěvák Bill Ray.

 

Články o celebritě

Cenny Grammy: Rekord a odhalené tajemství Taylor Swiftové i zatčení v průběhu ceremoniálu! Cenny Grammy: Rekord a odhalené tajemství Taylor Swiftové i zatčení v průběhu ceremoniálu! Albem roku se na hudebních cenách Grammy v noci na dnešek stala deska Midnights od Taylor Swiftové, ... číst článek
Sexy lesní žínka Noah Cyrusová: Mladší sestra slavné zpěvačky provokuje nahotou! Sexy lesní žínka Noah Cyrusová: Mladší sestra slavné zpěvačky provokuje nahotou! Noah Cyrusová (23) by strašně chtěla být slavná a stejně jako její starší sestra Miley (31) se i ona... číst článek
Zmršená vosková figurína Dwaynea Johnsona: To není Skála, ale Ledovec! Zmršená vosková figurína Dwaynea Johnsona: To není Skála, ale Ledovec! Do pomyslné síně slávy opravdu špatných voskových figurín vstoupila i ta, která zobrazuje Dwaynea Jo... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Martin Huba
Martin Huba
zobrazit profil Petr Rajchert
Petr Rajchert
zobrazit profil Mahulena Bočanová
Mahulena Bočanová
zobrazit profil Dagmar Čárová
Dagmar Čárová
zobrazit profil Tomáš Dalecký
Tomáš Dalecký
zobrazit profil Jiří Maryško
Jiří Maryško
zobrazit profil Lena Headey
Lena Headey
zobrazit profil Simona Vrbická Koptová
Simona Vrbická Koptová