Robert Jašków

Robert Jašków

Datum narození: 4. 12. 1969
Místo narození: Trutnov
Profese: herec
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Robert Jašków si nemůže stěžovat na nedostatek pracovních příležitostí. Díky svému vzezření střídá role drsňáků.

Robert Jašków, jehož jméno by se prý mělo správně vyslovovat polsky, tedy „jaškův“, si zahrál nepočítaně rolí, a to jak na filmovém plátně, na televizní obrazovce, tak na prknech, která znamenají svět. Je například stěžejní postavou kriminálních seriálů Expozitura a Atentát, kde ztvárnil postavu drsňáka Dana Chládka, který jako bývalý policista dokázal vzít zákon do vlastních rukou. Po jeho boku se zde objevují jen samé atraktivní ženy – třeba Hana Vagnerová. Vidět jste ho mohli ještě v dalších seriálech: Policie Modrava, Mazalové, České století, Pionýři hororu, Ententýky, Cesty domů, Kriminálka Anděl, Soukromé pasti, Trapasy či Ulice. Ani tam nebyl za miláčka davů. Střihl si např. postavu rusky mluvícího mafiána, jehož by chtěl potkat jen málokdo. Pokud by neměl alespoň tarasnici.

ROBERT JAŠKÓW – NEJLEPŠÍ PARTNER?

Pokud Robert Jašków hraje klaďase, člověk by se s ním nebál ani do pekla. Ale jestliže si dá roli padoucha, tak by bylo snad lepší skončit v osidlech ďábla, než zůstat Robertovi poblíž. Vzpomeňte na filmy Dědictví aneb Kurva se neříká (2014), Záblesky chladné neděle (2012), Bobule (2008), Rána z milosti (2005), Ene Bene (1999). Získal cenu Telemanie za roli profesora Daňka ve filmu Ivana Pokorného Smrt pedofila (2003).

Doma je ve Švandově divadle

Děti se ho bojí i naživo – teda nikoli snad ty jeho. Když provázel skupinky občanů v rámci dne otevřených dveří Švandova divadla, ukazovali si na něj se strachem v očích. Ale maminky se bavily. Je to sympaťák. Na této své domovské scéně sehrál řadu hlavních i vedlejších rolí. A není mu co vytknout. Viděli jste třeba představení Zabít Johnnyho Glendenninga, Popeláři, Řemeslníci či Kdo je tady ředitel?

Herec Robert Jašków se narodil ve východočeském Trutnově. Vyrůstal v Peci pod Sněžkou, takže byl a stále je vášnivý lyžař. Po maturitě na gymnáziu v Trutnově vystudoval pražskou DAMU. Působil v Činoherním studiu v Ústí nad Labem, později v Praze v CD94, v Celetné, v Divadle Kalich a na známých Letních shakespearovských slavnostech. Zejména je znám právě ze Švandova divadla.

Robert Jaškówtři děti se svojí dlouholetou partnerkou, herečkou Petrou Bartošovou, s níž se seznámil ve Švandově divadle. Zde jako studentka dělala nápovědu.

 

Články o celebritě

Návrat herce Jaškówa před kameru v ohrožení? LEŽÍ V NEMOCNICI Návrat herce Jaškówa před kameru v ohrožení? LEŽÍ V NEMOCNICI Přijde Ordinace o postavu primáře Máry? Herec Robert Jašków (53) leží v nemocnici a za sebou má již ... číst článek
Hvězda Ordinace Jašków v nemocnici: Hned 2 operace! Co se stalo? Hvězda Ordinace Jašków v nemocnici: Hned 2 operace! Co se stalo? V Ordinaci je za drsného primáře Máru, ale realita je poněkud jiná. Robert Jašków (53) nyní sice hod... číst článek
Jáškow (53) v roli největšího padoucha současnosti: Jak se hraje diktátor Putin Jáškow (53) v roli největšího padoucha současnosti: Jak se hraje diktátor Putin Herec musí zvládnout všechno, i kdyby mu to bylo proti srsti. Když před rokem a půl Robert Jašków (5... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Aleš Háma
Aleš Háma
zobrazit profil Michael Nyqvist
Michael Nyqvist
zobrazit profil Kevin Spacey
Kevin Spacey
zobrazit profil Zoran Pingel
Zoran Pingel
zobrazit profil Diana Mórová
Diana Mórová
zobrazit profil Tomáš Měcháček
Tomáš Měcháček
zobrazit profil Michaela Sejnová
Michaela Sejnová
zobrazit profil Cameron Diaz
Cameron Diaz