Helena Vrzalová

Helena Vrzalová

Datum narození: 1. 5. 1970
Místo narození: Jihlava
Profese: politička, právnička
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Úřednice a právnička Helena Vrzalová se jako významná členka strany stala kandidátkou KSČM v senátních volbách 2016 na Jihlavsku. Helena Vrzalová kampaň postavila na kritice obav z budoucnosti či z komercionalizace kultury.

Jihlavská rodačka studovala v Brně. Nejprve v moravské metropoli absolvovala gymnázium, pak práva. Nastoupila na zdejší magistrát do odboru kultury. Příliš dlouho se neohřála, zkusila štěstí jinde, vzápětí se však na brněnský magistrát vrátila. Vedla celý ekonomický a právní referát. Později přešla k sociální péči a od ní přeskočila k internímu auditu.

Helena Vrzalová se vdala za lékárníka a odstěhovala se do Brtnice u Jihlavy. Získala zaměstnání na zdejším úřadě a stala se také komunální zastupitelkou. Krátce pracovala v marketingu jihlavského filmového festivalu. Pak na úřadě města Třešť obsadila post šéfky správního odboru a dlouho ho neopustila.

Zvládla přitom stoupat v KSČM, jejíž je členkou, snad ji k tomu předurčilo narození na Svátek práce. Postoupila až do ústředního výboru komunistické strany. Na Jihlavsku se v senátních vobách postavila silným kandidátům. ČSSD nominovala primátora Jihlavy Rudolfa Chloupka, TOP 09 a SZ pedagoga Milana Koláře.

Helena Vrzalová má dceru, spolu mají rády zvířata. Vedle smečky psů Helena Vrzalová chová miniprase. Dala mu poetické jméno Růženka.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Daniel Kůs
Daniel Kůs
zobrazit profil Roman Sklenák
Roman Sklenák
zobrazit profil Martin Exner
Martin Exner
zobrazit profil Věra Kovářová
Věra Kovářová
zobrazit profil Radek Vincour
Radek Vincour
zobrazit profil Zdeněk Schwarz
Zdeněk Schwarz
zobrazit profil Luboš Peterka
Luboš Peterka