Marek Lambora

Datum narození: 23. 5. 1995
Místo narození: Ústí nad Labem
Profese: herec
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Marek Lambora se na divadelních prknech proslavil rolí Romea. Televizním divákům se předvedl v úspěšných seriálech Přístav a Slunečná.

Sympaťák Marek Lambora prý již od mala cítil, že být třídním šaškem je jeho předurčením, a proto se v polovině osmiletého gymnázia rozhodl pro studium hudebně-dramatického oboru Pražské konzervatoře. Na profesionálních prknech začínal v Černém divadle Jiřího Srnce, díky jehož projektu Antología začal cestovat po světě.

MAREK LAMBORA - CO MU VYDĚLALO BALÍK?

Marek Lambora točil reklamní spoty

Milovníci divadla mohli Marka Lamboru vidět na řadě scén. Jmenujme Národní divadlo, Divadlo Minaret (představení Kouzelný les, Strašidla v Čechách, Myšáci jsou rošťáci!, Putování do Betléma), Divadlo Na Rejdišti, Divadlo Hybernia, Divadlo na Vinohradech. Zde se Marek Lambora předvedl jako Romeo v Romeovi a Julii či v hrách Její pastorkyňa, Pygmalion nebo Nepřítel lidu.

Na televizní obrazovce se Marek Lambora objevil v epizodních rolích v seriálu Expozitura 2 a v Lovcích záhad. Natočil několik reklamních spotů a studentských filmů ve spolupráci s FAMU.

Lambora zazářil ve Slunečné

Seriálovým nadšencům utkvěl v paměti jako Martin Pátek, syn tamního lakomce a podvodníka Radima Pátka v podání Petra Čtvrtníčka, v úspěšném Přístavu z produkce TV Prima. Jednu z hlavních postav, podnikatele Janka Linharta, Marek Lambora ztvárnil v dalším primáckém trháku, jímž se stala Slunečná.

Filmový debut si Marek Lambora odbyl v komedii Ostravak Ostravski (2016) s Igorem Chmelou, Dušanem Sitkem, Jitkou Smutnou a Pavlem Kikinčukem v hlavních rolích.

O MARKU LAMBOROVI ČTĚTE ZDE>>

V roce 2017 média odhalila, že Marek Lambora chodí s herečkou Šárkou Vaculíkovou, neteří Lukáše Vaculíka. Jeho další partnerkou se stala Česká Miss 2016 Andrea Bezděková. Na podzim 2021 se rozešli.

V lednu 2023 přišla média s informací, že Marek Lambora začal chodit s herečkou Sárou Rychlíkovou.

 

 

Články o celebritě

Velký pohádkový comeback: Zlatovláska se vrací v novém filmu! I s Petrem Štěpánkem... Velký pohádkový comeback: Zlatovláska se vrací v novém filmu! I s Petrem Štěpánkem... Příběh podle Karla Jaromíra Erbena po 52 letech znovu ožije, dočká se totiž nového zpracování. A že ... číst článek
Burešová se zastala Tomicové: Propálila konec další hvězdy Zoo! Burešová se zastala Tomicové: Propálila konec další hvězdy Zoo! Ačkoli seriál bude v červnu tohoto roku končit, některé jeho hvězdy z něj vyskakují už nyní. Mezi ni... číst článek
Konec seriálu Zoo: Náhrada bude bez Burešové?! Konec seriálu Zoo: Náhrada bude bez Burešové?! Stejně, jako kdysi jeho předchůdce Slunečná, se nyní i seriál Zoo nezadržitelně chýlí ke svému konci... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Robert Finta
Robert Finta
zobrazit profil Kristýna Leichtová
Kristýna Leichtová
zobrazit profil Ondřej Kavan
Ondřej Kavan
zobrazit profil Richard Gere
Richard Gere
zobrazit profil Kryštof Rímský
Kryštof Rímský
zobrazit profil Glenne Headly
Glenne Headly
zobrazit profil Petr Brukner
Petr Brukner
zobrazit profil Tomáš Vorel ml.
Tomáš Vorel ml.