Otto Chaloupka

Otto Chaloupka

Datum narození: 3. 9. 1960
Místo narození: Hodonín
Profese: podnikatel, exposlanec, někdejší předseda strany Republika
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Někdejší šéf strany Republika Otto Chaloupka, který v letech 2010 až 2013 seděl ve Sněmovně za Věci veřejné, v dubnu 2017 oznámil svou kandidaturu na funkci prezidenta ČR ve volbách 2018.

Po střední škole Otto Chaloupka nastoupil na Vysoké učení technické v Brně, ale studia nedokončil. Roku 1985 emigroval do Rakouska, rok nato do USA. Po Sametové revoluci 1989 se do vlasti vrátil a začal podnikat. Posléze ale opět odjel do Ameriky. V Česku se trvale usadil roku 2007 a navázal na své podnikání v autoopravárenství.

OTTO CHALOUPKA DOSTAL TREST ZA VÝKORY O ROMECH

V letech 2009 až 2013 byl Otto Chaloupka členem strany Věci veřejné, za níž ve volbách 2010 získal křeslo ve Sněmovně. Roku 2013 stál u zrodu strany Republika, které rok šéfoval a za niž neúspěšně kandidoval mj. ve volbách do Evropského parlamentu 2014.

Ještě jako poslanec byl Otto Chaloupka osočen svým asistentem, že po něm vymáhá značnou část jeho výplat pro potřeby Věcí veřejných. Okresní soud jej obžaloby zprostil. Otto Chaloupka proslul svými nelichotivými výroky na adresu menšin. Údajně např. řekl, že romští předáci „jsou stejní paraziti na romské komunitě, jako je romská komunita parazitem na většinové společnosti“.

O OTTOVI CHALOUPKOVI ČTĚTE ZDE>>

Roku 2016 Otto Chaloupka ukončil své působení ve straně Republika a přerušil členství. V dubnu 2017 ohlásil kandidaturu na post prezidenta ČR ve volbách 2018. Jak mj. napsal ve svém prohlášení, chtěl by: „Vrátit lidem důvod dívat se pozitivně do budoucnosti, vrátit jim důvod být hrdí na sebe a na naši zemi. Vrátit důstojnost na Hrad a vrátit lidem důvěru ve vedení naší země.“

Otto Chaloupka je ženatý a má dvě dcery.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Jana Pupavová
Jana Pupavová
zobrazit profil Jožo Ráž
Jožo Ráž
zobrazit profil Michal Navara
Michal Navara
zobrazit profil Veronika Červínová
Veronika Červínová
zobrazit profil Lukáš Bundil
Lukáš Bundil
zobrazit profil Milan Pilar
Milan Pilar
zobrazit profil Lubomír Španěl
Lubomír Španěl