Cristiano Ronaldo

Datum narození: 5. 2. 1985
Přezdívka: CR7
Místo narození: Funchal, Madeira
Váha: 80 kg
Výška: 185 cm
Profese: fotbalista
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Cristiano Ronaldo, který se proslavil ve španělském klubu Real Madrid, se stal kapitánem portugalské reprezentace. Je držitelem řady ocenění.

Cristiano Ronaldo, v současnosti považován spolu s Lionelem Messim nebo Franckem Ribérym za nejlepšího hráče na světě, pochází z chudých poměrů ostrova Madeira. Jeho celé jméno zní Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro.

Jméno Ronaldo dostal od rodičů podle amerického prezidenta Ronalda Regana, který byl oblíbeným hercem jeho otce.

Do míče začal Cristiano Ronaldo kopat již ve třech letech. Svou profesionální kariéru začal v týmu Sporting Lisabon. Jeho obrovský talent a komplexnost byla zřejmá. Je jediným hráčem, který ve Sportingu hrál za výběr do 16 let, 17 let, „B tým“ a následně i v „áčku“ během jedné sezony. V roce 2003 odešel za 12,24 mil. liber do Manchesteru United jako náhrada za Davida Beckhama.

Cristiano Ronaldo tam vytvořil údernou dvojici s talentovaným Waynem Rooneym a posbíral mnoho úspěchů. Stal se trojnásobným vítězem Premier League, poté Anglického poháru, Community Shield a FA Cupu. Absolutního vrcholu dosáhl v sezoně 2007/2008, kdy s týmem získal pohár pro vítěze Ligy mistrů UEFA. Za Manchester odehrál 196 zápasů a zaznamenal úctyhodných 84 gólů.

V létě 2009 se Cristiano Ronaldo stal nejdražším hráčem historie, když ho z Manchesteru koupil španělský velkoklub Real Madrid za 80 mil. liber. Cristiano Ronaldo už od počátku patřil k hlavním oporám klubu spolu se Sergiem Ramosem nebo Karimem Benzemou.

S Realem Cristiano Ronaldo vyhrál nejvyšší soutěž Primera División, Copa del Rey a Superpohár. V dresu Realu vytvořil také mnoho rekordů. Například v sezoně 2010/2011 se s 40 vstřelenými góly stal historicky nejlepším střelcem španělské ligy. Nebo dne 24. března 2012, v zápase proti San Sebastianu překonal v dresu Realu Madrid klubový rekord v rychlosti, s jakou dosáhl 100 ligových branek. Stačilo mu na to 92 ligových utkání. Předchozí rekordman Ferenc Puskás na to potřeboval 105 zápasů.

Cristiano Ronaldo také drží od roku 2015 rekord v gólech vstřelených ve skupinové fázi LM (11). V Realu Madrid si drží průměr přes jednu branku na zápas.

V reprezentaci Cristiano Ronaldo debutoval v srpnu 2003 proti Kazachstánu. Vlastní stříbro z Eura 2004 a bronz z Eura 2012. Dále se účastnil Eura 2008, mistrovství světa (2006, 2010) i Olympijských her v Atenách (2006).

Získal řadu ocenění. Cristiano Ronaldo je držitelem mj. Zlatého míče (2008) či Zlatých míčů FIFA (2013, 2014).

Od roku 2018 Cristiano Ronaldo nastupoval za italský klub Juventus FC. V roce 2021 se vrátil do Manchesteru United a na konci roku 2022 přestoupil do saúdskoarabského týmu An-Nassr FC.

O CRISTIANU RONALDOVI ČTĚTE ZDE>>

Cristiano Ronaldo také skóruje v intimním životě. V minulosti udržoval vztah s modelkami Irinou Shayk, Raffaellou Fico či s herečkou Gemmou Atkinson.

Posléze se vynořily spekulace, že je Cristiano Ronaldo gay. Jeho údajným přítelem měl být marocký kickboxer Badr Hari.

Tyto spekulace se rozplynuly v roce 2016, kdy se partnerkou Cristiana Ronalda stala spanělská modelka a influencerka Georgina Rodríguez, která se proslavila díky seriálu společnosti Netflix Jmenuji se Georgina (Soy Georgina).

Porodila mu dvě dcery, Alanu Martinu dos Santos Aveiro a Bellu Esmeraldu, jejíž dvojče, chlapeček, krátce po narození zemřel.

Společně s ní fotbalová hvězda Cristiano Ronaldo vychovává dvojčata Evu a Matea a syna Cristiana Ronalda Jr., kterého přivedla na svět žena ze Severní Ameriky, jež chtěla zůstat v anonymitě, a svěřila ho do výhradné péče jeho otce.

 

Články o celebritě

Největší kontrakt v dějinách sportu. Japonec trumfne i Messiho s Ronaldem Největší kontrakt v dějinách sportu. Japonec trumfne i Messiho s Ronaldem Bláznivý tanec kolem hvězdného japonského baseballisty Shoheie Ohtaniho skončil uzavřením největšího... číst článek
Vrcholí boj o střelce roku: Jurečka skončí před Messim, první Haaland Vrcholí boj o střelce roku: Jurečka skončí před Messim, první Haaland Fotbalový rok 2023 pomalu ale jistě končí a s ním se uzavře i statistika nejlepšího střelce tohoto k... číst článek
Repre konkurz, nebo fraška? V čem kulhá hledání trenéra oproti cizině Repre konkurz, nebo fraška? V čem kulhá hledání trenéra oproti cizině Nový trenér fotbalové reprezentace? Na losu EURO 2024 nebyl, ale mnohem zarážející je způsob jeho vý... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Tomáš  Vincour
Tomáš Vincour
zobrazit profil Michal Smejkal
Michal Smejkal
zobrazit profil Jan Železný
Jan Železný
zobrazit profil Jakub Nosek
Jakub Nosek
zobrazit profil Michal Češka
Michal Češka
zobrazit profil Miroslav Dubovický
Miroslav Dubovický
zobrazit profil Jaroslav Bába
Jaroslav Bába
zobrazit profil Patrik Bartošák
Patrik Bartošák