Kristýna Badinková Nováková

Datum narození: 24. 4. 1983
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Herečka Kristýna Badinková Nováková, bývalá manželka režiséra Jaroslava Fuita, na sebe upoutala pozornost zejména rolemi v komediích Výchova dívek v Čechách a Pelíšky.

Po střední odborné škole specializační, obor cestovní ruch, a katedře alternativního a loutkového divadla DAMU, byla Kristýna Fuitová, rozená Nováková, členkou Divadelního souboru Bílá síť (1994 až 1998). Roku 2005 začala organizovat vlastní divadelní projekty. Působila v Divadle Disk, v A studio Rubín či Studiu DVA divadlo (Poprask na laguně, Soukromý skandál, Zdravý nemocný). Jako tvůrce se podílela např. na představení A studio Rubín $LAST, a to kostýmy, výpravou a hudbou.

KRISTÝNA NOVÁKOVÁ OBSLUHOVALA V LETADLE

Do povědomí diváků se Kristýna Nováková dostala díky romantické komedii Výchova dívek v Čechách (1997) natočené podle knihy Michala Viewegha v hlavních rolích s Ondřejem Pavelkou a Aňou Geislerová. Zde na sebe upozornila postavou školačky Agáty. Poté si jí všiml režisér Jan Hřebejk a pozval ji na konkurz na roli Jindřišky ve své dnes již kultovní komedii Pelíšky (1999), v němž uspěla.

Dále si Kristýna Faitová Nováková zahrála ve filmech Taková normální rodina, Kuky se vrací, 3 sezony v pekle či opět v režii Jana Hřebejka v jeho dramatu Líbánky (2013), kde ztvárnila jednu z ústředních postav společně s Aňou Geislerovou a Stanislavem Majerem. Objevila se také v seriálech Ordinace v růžové zahradě, Letiště, VIP vraždy, Já, Mattoni či v sérii televizních filmů Stopy života. Ústřední postavu kriminalistky Nadi Hamplové dostala v seriálu Jitky Bártů Temný kraj, kde se na place střetla s Lukášem VaculíkemSašou Rašilovem či Terezou Kostkovou.

O KRISTÝNĚ BADINKOVÉ NOVÁKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Herečka Kristýna Nováková se provdala za režiséra Jaroslava Fuita. V listopadu 2009 se jim narodila dcera Rozárka, roku 2013 dcera Mariana. V roce 2016 se rozvedli. Roku 2018 si vzala choreografa Viktora Badinku a stala se z ní Kristýna Badinková Nováková. V březnu 2020 se páru narodil syn.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Klára Jerneková
Klára Jerneková
zobrazit profil Štěpán Benoni
Štěpán Benoni
zobrazit profil Eva Leimbergerová
Eva Leimbergerová
zobrazit profil Lujza Garajová Schrameková
Lujza Garajová Schrameková
zobrazit profil Martina Randová
Martina Randová
zobrazit profil Stella Zázvorková
Stella Zázvorková
zobrazit profil Klára Doležalová
Klára Doležalová
zobrazit profil Ladislav Smoljak
Ladislav Smoljak