Jan Plouhar

Datum narození: 14. 3. 1982
Místo narození: Frýdek-Místek
Profese: herec
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Herec Jan Plouhar se stal výraznou tváří ústeckého divadla. Před kamerou se předvedl jako drogový dealer v dramatu Zatracení či pedagog se slabostí pro studentky v seriálu Ulice.

Po studiu na Janáčkově konzervatoři v Ostravě byl Jan Plouhar v angažmá v Moravském divadle v Olomouci, v Divadle Petra Bezruče v Ostravě a v Divadle Rokoko v Praze. Z jeho divadelních postav připomeňme alespoň výraznou roli Spuda v ostravské inscenaci Trainspotting (která se mj. hrála s úspěchem i v Činoherním studiu).

JAN PLOUHAR - ZRANĚNÍ PŘI VÝBUCHU

Po krátkém angažmá v Divadle J. K. Tyla v Plzni se Jan Plouhar stal člen hereckého souboru a též uměleckým šéfem Činoherního studia Ústí nad Labem. Zde se představil i jako režisér: Malý princ, Ronja, dcera loupežníka (spolu s Janem Jankovským). Diváci jej mohli vidět např. v inscenacích Zkrocení zlé ženy, Ledový hrot, Sirotci, Jindřich VI., Hrůza v Brně, Benefice aneb Zachraň svého Afričana, Don Quijote. Nastudoval i hry v Praze, a to v Divadelním spolku Kašpar či v A studiu Rubín.

I v televizi a ve filmu je Jan Plouhar známou tváří. Upozornil na sebe roku 2002, kdy se objevil v hlavní roli koprodukčního dramatu Dana Svátka Zatracení, v němž ztvárnil českého překupníka drog v thajském vězení. V témže roce měla premiéru i komedie Brak, v níž si zahrál s Bárou Štěpánovou, Jiřím Kornem či Hanou Holišovou. V televizním filmu Kobova garáž (2003) zpodobnil jednu z klíčových postav, podobně jako v TV dramatu Útěky (2003) s Barborou Kodetovou, Jiřím Langmajerem a Martou Vančurová či v komedii Když chcípne pes (2004).

JAN PLOUHAR V REKLAMNÍ KAMPANI

Výrazné typy si Jan Plouhar zahrál i v seriálech Velmi křehké vztahy či Ulice, kde se předvedl jako vysokoškolský pedagog, odborný asistent na katedře výtvarné výchovy, který je vyhlášen svou zálibou ve studentkách. Dále pak v Kriminálce Anděl, Reportérce, Já, Mattoni, ve Světe pod hlavou či ve Slunečné. Roli dostal také v třídílném psychologickém dramatu Spravedlnost (2017) o detektivovi, který vyšetřuje vraždu prominentního soudce, již spáchala jeho dcera.

Charizmatický Jan Plouhar se uplatnil i v historických snímcích: Jan Hus (2015) s Matějem Hádkem v hlavní roli či Hlas pro římského krále (2016), kde ústřední postavu ztvárnil pro změnu Kryštof Hádek.

 

Články o celebritě

Představitel Štěpána Vacka ze Slunečné je tátou! Jaké dal jméno prvnímu synovi? Představitel Štěpána Vacka ze Slunečné je tátou! Jaké dal jméno prvnímu synovi? S rolí Štěpána ze Slunečné se již sice rozloučil, ale teď v životě přijal úlohu novou – z herce Jana... číst článek
Dojemné loučení Burešové s královsky sledovaným finále Slunečné! Proč málem Lamborovi utekla? Dojemné loučení Burešové s královsky sledovaným finále Slunečné! Proč málem Lamborovi utekla? Veleúspěšný seriál FTV Prima Slunečná, který srazil z žebříčku sledovanosti do té doby neochvějnou O... číst článek
Hvězda Slunečné Burešová: 2 ROKY TAJENÁ ZMĚNA JMÉNA! Hvězda Slunečné Burešová: 2 ROKY TAJENÁ ZMĚNA JMÉNA! Velké zásnuby a ještě větší tajemství! V seriálu Slunečná se budou dít věci. Marek Lambora (26) coby... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Petr Nárožný
Petr Nárožný
zobrazit profil Mahulena Bočanová
Mahulena Bočanová
zobrazit profil Florian Munteanu
Florian Munteanu
zobrazit profil Patrick Stewart
Patrick Stewart
zobrazit profil Ilja Prachař
Ilja Prachař
zobrazit profil Patrik Holubář
Patrik Holubář
zobrazit profil Miroslav Hanuš
Miroslav Hanuš