Marek Holý

Marek Holý

Datum narození: 7. 11. 1979
Místo narození: Brno
Profese: herec, muzikálový zpěvák, dabér
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Herec a muzikálový zpěvák Marek Holý, držitel Thálie 2013, se jedné z ústředních postav před kamerou dočkal v několika epizodách komediálního krimi seriálu Četníci z Luhačovic.

Po vystudování brněnské konzervatoře dal Marek Holý před studiem JAMU přednost angažmá v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě. Posléze přesídlil do Prahy. Několik let působil v Divadle Na Fidlovačce, kde hrál především v muzikálech, dále pak v Divadle Brodway a Divadle Hybernia.

MAREK HOLÝ A TRAPNÝ PADESÁTKY

V roce 2012 se Marek Holý stal členem souboru Divadla na Vinohradech, na jehož scéně jej diváci mohli vidět v představeních Les, Balada pro banditu, Když ptáčka lapají…, Piknik, Romeo a Julie, Loupežník Amadeus a mnoha dalších.

Marek Holý je držitelem Thálie 2013 za mimořádný jevištní výkon – Opereta, muzikál a ostatní hudebně-dramatické žánry. Cenu obdržel za titulní roli v muzikálu Zorro, který uvedlo Divadlo Hybernia. Stal se též velmi vyhledávaným dabérem. Postavy, jimž propůjčil hlas, se dají počítat na stovky.

Na televizní obrazovce Marek Holý debutoval roku 1992, a to hned ve dvou kriminálních filmech: Případ s černým vzadu a Tvář za sklem. V televizi se předvedl také v pohádkách (Sedmero krkavců či Kočičí princezna) a seriálech (Proč bychom se netopili, Kriminálka Anděl nebo Labyrint). Šlo ale jen o vedlejší a epizodní role.

Jedné z ústředních postav se Marek Holý dočkal v komediálním krimiseriálu České televize Četníci z Luhačovic (2017). Zde v několika epizodách ztvárnil homosexuálního seržanta, jemuž velitele zpodobnil Pavel Zedníček. V této funkci se před ním vystřídali Robert Jašków, Karel Dobrý a Jiří Langmajer. Hlavní postavy série, zasazené do doby po 1. světové válce, si kromě Pavla Zedníčka zahráli Martin Donutil a Robert Hájek.

 

 

 

Další Herci

zobrazit profil Sandra Černodrinská
Sandra Černodrinská
zobrazit profil Klára Melíšková
Klára Melíšková
zobrazit profil Gwendoline Christie
Gwendoline Christie
zobrazit profil Courtney Cox
Courtney Cox
zobrazit profil Filip Rajmont
Filip Rajmont
zobrazit profil Boris Slivka
Boris Slivka
zobrazit profil Helena Dytrtová
Helena Dytrtová