Igor Sládek podnikatel

Igor Sládek podnikatel

Místo narození: Náchod
Profese: podnikatel, kandidát na prezidenta

Související celebrity

Životopis

Podnikatel Igor Sládek se v květnu 2016 stal prvním kandidátem na funkci prezidenta. Svůj záměr jít do boje o post na Hradě ve volbách 2018 oznámil netradičně, a to prostřednictvím inzerátů v denících.

Naprosto neznámý podnikatel v oboru telekomunikací Igor Sládek (narozen 1955) měl v počátku své kampaně sebedůvěry na rozdávání. Nechal se slyšet, že je přesvědčen o svém vítězství v prezidentských volbách 2018, a to již v prvním kole. „Co jsem v životě začal, to jsem také úspěšně dokončil nebo ještě dokončím. Takže o svém vítězství nepochybuji,“ řekl v rozhovoru pro web Reflex.cz kontroverzní kandidát Igor Sládek, který se netají tím, že je dlouhodobý pacient, žije údajně z úspor a investic.

IGOR SLÁDEK – ROZHOVOR PRO REFLEX ČTĚTE ZDE

Svou kandidaturu na funkci prezidenta České republiky Igor Sládek oznámil jako první již v květnu 2016, a to prostřednictvím inzerátů v denících z mediální divize koncernu Agrofert vicepremiéra Andreje Babiše (ANO). Jeho akce však kromě odsudků z Hradu žádný větší rozruch na politické scéně nevyvolala. Přesto Igor Sládek nezapochyboval, že je pro svoji kandidaturu na post hlavy státu schopen sehnat i více než 50 tisíc podpisů.

V médiích Igor Sládek prozradil, že si založil otevřený účet a požádal veřejnost o finanční dary. „Očekávám, že vybrané peníze vystačí na celou kampaň a ještě nakonec něco zbude na charitativní činnost,“ svěřil se s tím, že chce v Praze postavit super moderní psychiatrickou kliniku. „Do jednoho roku plánuji vybrat 100 milionů korun, což je zhruba tolik, co za prezidentskou kampaň utratí Miloš Zeman. Ale v jeho případě jde o peníze ze státního rozpočtu,“ prohlásil v červnu 2016.

IGOR SLÁDEK - PENÍZE NECHODÍ

Ke své osobě Igor Sládek, rodák z Náchoda, v inzerátech prozradil, že má vysokoškolské vzdělaní a že roku 1980 emigroval do Německa a následně do USA. Do Československa se vrátil v roce 1990 a pokračoval zde v podnikání, jímž se začal živit již ve Spojených státech. Nikdy nebyl politicky činný, neměl tudíž ani žádnou politickou funkci.

Podle obchodního rejstříku se Igor Sládek nejprve věnoval telekomunikacím. Podílel se na vzniku společnosti Kabel Plus, do které v polovině 90. let 20. století přivedl americkou komunikační firmu MediaOne Group. Na konci dekády firmu převzala společnost UPC, v jejímž představenstvu seděl do roku 2000. Posléze figuroval v menších firmách. Podíl měl např. ve firmě obchodující s elektronikou Able Electric nebo ve společnosti nabízející realitní služby Addis International. Posléze se z firem stáhl a začal podnikat pouze jako fyzická osoba.

 

 

Další Ostatní

zobrazit profil Josef Nemrava
Josef Nemrava
zobrazit profil Michal Šanda
Michal Šanda
zobrazit profil Lucie Potůčková
Lucie Potůčková
zobrazit profil Jaroslav Doubrava
Jaroslav Doubrava
zobrazit profil Barbora Antonová
Barbora Antonová
zobrazit profil Irena Blažková
Irena Blažková
zobrazit profil Tomáš Hüner
Tomáš Hüner
zobrazit profil Hayato Okamura
Hayato Okamura