Karin Babinská

Datum narození: 27. 6. 1974
Místo narození: Brno
Profese: režisérka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Režisérka Karin Babinská na mezinárodních festivalech poprvé zabodovala krátkým snímkem Jakub a Veronika. Jejím celovečerním debutem byl film Pusinky.

Již během studiu oboru filmová a televizní režie na pražské FAMU (1993 až 1999) natočila Karin Babinská několik krátkých filmů. Její krátkometrážní psychologické drama Jakub a Veronika (1996) s Filipem Novákem a Aňou Geislerovou v hlavních rolích získalo řadu ocenění na mezinárodních filmových festivalech.

KARIN BABINSKÁ - LÁSKA PŘI NATÁČENÍ

V pátém ročníku Karin Babinská režírovala pro ČT tři povídky do cyklu Bakaláři. Jejím celovečerním hraným debutem je road movie Pusinky (2007). I scénář si napsala k svému komediálnímu dramatu Křídla Vánoc (2013), v němž ústřední postavy ztvárnili Richard Krajčo a Vica Kerekes. Věnuje se také režii TV spotů.

O KARIN BABINSKÉ ČTĚTE ZDE>>

S bývalým partnerem, kameramanem Martinem Doubou, má Karin Babinská dceru Bereniku. Od roku 2013 žije s hercem, zpěvákem a frontmanem skupin Kryštof, již dvakrát rozvedeným Richardem Krajčem. Pár si své ano řekl v červenci 2017, kdy uspořádal tajnou svatbu.

 

Články o celebritě

Další Filmaři

zobrazit profil Don Cheadle
Don Cheadle
zobrazit profil Dalibor Záruba
Dalibor Záruba
zobrazit profil Terry Gilliam
Terry Gilliam
zobrazit profil Karel Kachyňa
Karel Kachyňa
zobrazit profil Natálie Císařovská
Natálie Císařovská
zobrazit profil Olmo Omerzu
Olmo Omerzu
zobrazit profil Aleš Matějka
Aleš Matějka
zobrazit profil Olga Menzelová-Kelymanová
Olga Menzelová-Kelymanová