Martin Škoda

Datum narození: 25. 7. 1994
Přezdívka: Český J. Oliver
Místo narození: Soběslav
Profese: kuchař, televizní moderátor
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Martin Škoda, zvaný Český Jamie Oliver, vydal několik knih receptů a stal se „hrdinou“ kuchyně TV Prima.

Po maturitě Martin Škoda studoval Fakultu sociálních věd Karlovy univerzity. Kvůli zranění svalu se musel vzdát závodního hokeje. Tak se stalo, že se svému oblíbenému vaření už mohl věnovat na plné pecky. Přestože neměl potřebné vzdělání, natož zkušenosti v oboru gastronomie, svůj dar vařit začal předávat dál. Stal se z něj prý Český Jamie Oliver.

Martin Škoda napsal bestseller

Ještě jako teenager vydal rodák ze Soběslavi Martin Škoda „obyčejnou“ kuchařku, a to s neobyčejným úspěchem. Když napsal tuto svou první knihu, bylo mu pouhých 16 let. A následovala další publikace o vaření, která opět nebyla neúspěšná, právě naopak.

MARTIN ŠKODA - JÍDLO JAKO PALIVO

V prestižní mezinárodní soutěži Gourmand World Cookbook Awards 2013 získala třetí místo publikace, v níž Martin Škoda každý recept „opepřil“ tipem na písničku, kterou si je možné k vaření pustit. Kniha se tehdy stala bestsellerem.

Škoda vařil s Doležalovou

O MARTINU ŠKODOVI ČTĚTE ZDE>>

V září 2017 se Martin Škoda stal hlavním aktérem pořadu TV Prima Hrdina kuchyně. Za parťačku dostal herečku a blogerku Marii Doležalovou, která se na televizních obrazovkách předvedla mj. v reklamních klipech s tanečníkem Markem Zelinkou, s nímž v roce 2015 vyhrála soutěž StarDance…když hvězdy tančí. a kterého si posléze vzala za muže.

Kromě gastronomie patří mezi koníčky Marina Škody hudba, architektura, fotografie, design, cestování, umění a jazyky, třeba angličtina a španělština.

 

Články o celebritě

Další Osobnosti

zobrazit profil Andrej Babiš
Andrej Babiš
zobrazit profil Martina Randová
Martina Randová
zobrazit profil Lešek Semelka
Lešek Semelka
zobrazit profil Matěj Chlupáček
Matěj Chlupáček
zobrazit profil Billy Crudup
Billy Crudup
zobrazit profil Naděžda Šišková
Naděžda Šišková
zobrazit profil Eva Pilarová
Eva Pilarová
zobrazit profil Jana Postlerová
Jana Postlerová