Robert Urban

Robert Urban

Datum narození: 30. 7. 1986
Místo narození: Ostrava, Československo
Profese: herec, tanečník, zpěvák
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Herec Robert Urban, který se kromě divadlu věnuje tanci a zpěvu, se televizním divákům předvedl rolí Freddyho Valenty v historickém seriálu České televize První republika.

Janáčkovu konzervatoř v Ostravě absolvoval pod vedením hereckého kolegy Vladimíra Čapky. Během studia Robert Urban hostovat v divadle Český Těšín, kde se osvědčil zejména v roli Šaška v inscenaci Jedna noc na Karlštejně (2005).

ROBERT URBAN - ROZHOVOR NEJEN O ŽIVOTĚ BEZ MÁMY

Robert Urban debutoval v pohádce

Hned roku 2006 dostal nabídku na hostování v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě v inscenaci Nepohodlný indián. Na stejné scéně rok nato ztvárnil postavu Cliffa Bradshawa v muzikálu Kabaret. Roli Robert Urban zpodobnil skvěle, což mu vyneslo stálé angažmá.

Před televizní kamerou Robert Urban debutoval v pohádce Královský slib (2001) režiséra Kryštofa Hanzlíka, v níž klíčové postavy ztvárnili Maroš Kramár, David KrausKlára Issová, Lucie Vondráčková a Petr Pelzer.

Urban se stal soudcem v ZOO

Na filmovém plátně se Robert Urban objevil ve fantasy hororu Isabel (2013). Se seriálovou tvorbou se poprvé setkal v Četnících z Luhačovic. Výraznou roli dostal od tvůrců úspěšného seriálu České televize První republika, v němž ztvárnil jednoho z idolů, bohémského sympaťáka Freddyho Valentu.

V pozadí nezůstal ani v Ordinaci v růžové zahradě, kde Robert Urban předvedl celou škálu svých hereckých schopností. Roli úspěšného soudce dostal v seriálu TV Prima ZOO.

O ROBERTU URBANOVI ČTĚTE ZDE>>

Již od dětství se Robert Urban aktivně věnoval tanci a zpěvu. Zúčastnil se Mistrovství ČR v latinskoamerických tancích a ve stepu. Jako zpěváka jej milovníci rocku mohou znát mj. z alba Rock Widow.

 

Další Herci

zobrazit profil Roman Říčař
Roman Říčař
zobrazit profil Johnny Depp
Johnny Depp
zobrazit profil Tomáš Juřička
Tomáš Juřička
zobrazit profil Maitland Ward
Maitland Ward
zobrazit profil Otakar Brousek starší
Otakar Brousek starší
zobrazit profil Martin Preiss
Martin Preiss
zobrazit profil Eva Salzmannová
Eva Salzmannová