Zdeněk Godla

Zdeněk Godla

Datum narození: 25. 5. 1975
Místo narození: Chomutov
Profese: herec
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Zdeněk Godla má za sebou vězení za loupežné přepadení. Do povědomí televizních diváků se dostal jednou z klíčových postav seriálu Most!

Prestižním periodikem Hollywood Reporter byl Zdeněk Godla přirovnán k slavnému Ericu Banovi. Kromě herectví tehdy chodil v Chomutově do práce, takže si kvůli rozhovorům s médii musel brát volno.

ZDENĚK GODLA - ROZHOVOR PRO DENÍK E15

Než se Zdeněk Godla postavil před kameru, nežil zrovna příkladným životem. Byl odsouzen k pěti a půl roku vězení za loupežné přepadení, které spáchal se svými kamarády. Poté se rozhodl se za mříže nevrátit a začít znovu.

Režisér: Godla má výjimečný herecký dar

K herectví se dostal zcela náhodou. Vykonával zrovna veřejně prospěšné práce v rodném Chomutově a na dvoře pošty probíhal casting režiséra a scenáristy Petra Václava pro jeho koprodukční drama Cesta ven (2014). Zdeněk Godla se přihlásil a vyšlo to.

„Při kamerových zkouškách jsem okamžitě pochopil, že má výjimečný herecký dar. Málokdo umí zprostředkovat před kamerou pocity a zkušenosti, které v životě nasbíral a se kterými umí hrát sebe sama, ale i vytvořit napsanou postavu jako Zdeněk,” pochválil romského herce režisér Petr Václav.

A co víc, Zdeněk Godla se stal dvorním hercem Petra Václava. Do jedné z klíčových postav jej režisér obsadil do svého dramatu Nikdy nejsme sami (2016), v němž si hlavní role zahráli Karel Roden a Lenka Vlasáková.

Ústřední postavu zlodějíčka Zdeňku Godlovi Petr Václav svěřil v komedii Skokan (2017), která zamířila i na MFF v Cannes.

V Mostu! si Godla zahrál cikána Frantu

Další z klíčových postav Zdeněk Godla dostal v komediálním seriálu České televize Most! z dílny režiséra Jana Prušinovského a scenáristy Petra Kolečka. Zahrál si v něm cikána Frantu, kamaráda hlavního hrdiny Luďka v podání Martina Hofmanna.

V roce 2021 Zdeněk Godla přijal nabídku České televize účinkovat v 11. sérii show StarDance ...když hvězdy tančí. Jeho partnerkou se v ní stala tanečnice Tereza Prucková. Vypadli ve čtvrtém kole.

O ZDEŇKU GODLOVI ČTĚTE ZDE>>

Kromě loupežného přepadení byl Zdeněk Godla v roce 2020 společně se svou manželkou odsouzen za zneužívání sociálních dávek.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Zdeněk Hruška
Zdeněk Hruška
zobrazit profil Tereza Marečková
Tereza Marečková
zobrazit profil Vuk Čelebić
Vuk Čelebić
zobrazit profil Michal Hruška
Michal Hruška
zobrazit profil Eva Kristínová
Eva Kristínová
zobrazit profil Martin Zbrožek
Martin Zbrožek
zobrazit profil Zach Cherry
Zach Cherry