Simona Zmrzlá

Simona Zmrzlá

Datum narození: 25. 7. 1989
Místo narození: Brno
Profese: herečka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Herečka Simona Zmrzlá byla za roli venkovské dívky Katynky v romantickém snímku Ondřeje Havelky Hastrman nominována na Českého lva.

K herectví Simonu Zmrzlou přivedla dramatická výchova, kterou měla na gymnáziu. Po něm vystudovala Janáčkovu akademii múzických umění v Brně.

Milovníci prken, co nemaní svět, mohli Simonu Zmrzlou vidět na jevištích Národního divadla Brno či Divadla U stolu. Pět let hostovala v Divadle Husa na provázku a pak tam získala stálé angažmá.

Před profesionální kamerou Simona Zmrzlá debutovala v povídkové komedii Kuličky (2008). Jednu z klíčových postav ztvárnila v dramatu PIKO (2010). Menší role dostala v seriálech Clona, Doktor Martin nebo Četníci z Luhačovic.

Do svého romantického příběhu Hastrman (2018), natočeného podle románu Miloše Urbana, si Simonu Zmrzlou vybral režisér Ondřej Havelka pro ztvárnění venkovské dívky Katynky Kolářové, dcery rychtáře v podání Davida Novotného, která okouzlila nejen hastrmana alias Karla Dobrého.

Za tuto roli byla Simona Zmrzlá nominována na Českého lva v kategorii Hlavní herečka. Film Hastrman získal hned deset nominací, a to mj. i pro Karla Dobrého.

Herečka Simona Zmrzlá ráda a krásně zpívá.

Simona Zmrzlá má dceru Taťánu, která si už ve třech měsících zahrála Ježíška.

 

Další Herci

zobrazit profil Jan Plouhar
Jan Plouhar
zobrazit profil Vera Farmiga
Vera Farmiga
zobrazit profil Jan Zadražil
Jan Zadražil
zobrazit profil Ivan Lupták
Ivan Lupták
zobrazit profil Amber Heard
Amber Heard
zobrazit profil Chukwudi Iwuji
Chukwudi Iwuji
zobrazit profil Petra Jungmanová
Petra Jungmanová