Václav Mertin

Václav Mertin

Datum narození: 25. 9. 1951
Profese: psycholog, pedagog
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Psycholog Václav Mertin, který má na svém kontě dlouholetou praxi v pedagogicko-psychologické poradně, v roce 2021 přijal nabídku zúčastnit se unikátního projektu Psychoporadna Blesku.

Uznávaný odborník Václav Mertin se specializuje na psychologické poradenství pro rodiče dětí a dospívajících s vzdělávacími a výchovnými problémy.

VÁCLAV MERTIN - ROZHOVOR ČTETE ZDE>>

Psycholog Václav Mertin radí při vstupu dítěte do mateřské nebo základní školy, zabývá se specifickými poruchami učení, ADHD, volbou vzdělávací cesty, problémy v komunikaci rodiny a školy, domácím vzděláváním, komplikacemi u dětí při rodinných nesnázích, v období rozvodu a po rozvodu.

Kromě toho se Václav Mertin věnuje studentům, přednáší na Katedře psychologie Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Předměty, které vyučuje, zahrnují pedagogickou psychologii, školní a poradenskou psychologii.

Mezi odborné zájmy Václava Mertina, které se převážně shodují s jeho pracovním zaměřením, patří obecnější otázky uplatnění psychologie ve školství, individualizace vzdělávacího přístupu k dětem, poruchy učení a chování, domácí vzdělávání a poradenství pro rodiče.

Psycholog Václav Mertin je autorem řady publikací. Jsou to např. Hry pomáhají s problémy (1996), Psychologie pro učitelky mateřské školy (2003), Jak se dostat na střední školu (2000), Ze zkušeností dětského psychologa (2004), Výchova bez trestů (2013), Abeceda pro učitelky mateřských škol (2016), Sebeobrana učitele (2017), Jdeme mezi děti (2020).

V roce 2021 Václav Mertin - podobně jako internistka a terapeutka Kateřina Cajthamlová nebo psychoterapeutka Lenka Hlavičková - přijal nabídku zúčastnit se unikátního projektu Psychoporadna Blesku!, odstartovaného rok po začátku koronavirové pandemie.

 

Články o celebritě

Hádky v malém bytě, panika ze smrti i strach jít mezi lidi: Co řeší odborníci ve své praxi? Hádky v malém bytě, panika ze smrti i strach jít mezi lidi: Co řeší odborníci ve své praxi? Už rok nás drtí covid a s ním související opatření. Žijeme v obavách, strachu z přítomnosti i budouc... číst článek
Jak zvládat stres a strach? Devět odborníků se podělilo o své tipy! Jak zvládat stres a strach? Devět odborníků se podělilo o své tipy! Chronický stres a strach ničí mozek, oslabuje imunitu, rozvíjí autoimunitní onemocnění, postihuje me... číst článek
Jak moc jste závislí na on-line životě? Otestujte se! Odborníci radí, co s tím! Jak moc jste závislí na on-line životě? Otestujte se! Odborníci radí, co s tím! Trápí vás, kolik času trávíte před počítačem?  Že jen tak zevlujete po sociálních sítích a mohli bys... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Alena Antalová
Alena Antalová
zobrazit profil Pavel Dungl
Pavel Dungl
zobrazit profil Matyáš Adamec
Matyáš Adamec
zobrazit profil Marie Pošarová
Marie Pošarová
zobrazit profil Jaroslav Hanuš
Jaroslav Hanuš
zobrazit profil Martin Dušek
Martin Dušek
zobrazit profil Nina Divíšková
Nina Divíšková
zobrazit profil Lindsey Vonnová
Lindsey Vonnová