Vladimir Putin

Datum narození: 7. 10. 1952
Přezdívka: Puťka
Místo narození: Lenigrad (dnešní Petrohrad)
Výška: 165 cm
Profese: politik, ruský prezident
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Vladimir Putin je novodobý car. Kontroverzní ruský politik si pěstuje image nepřemožitelného tvrďáka a alfa-samce, pročež bývá terčem mnoha vtipů.

Jeho otec byl příslušníkem Rudé armády. Ještě než se Vladimir Putin narodil, zplodil otec dva syny. Jeden ale zemřel pár dní po porodu a druhý na záškrt při německé blokádě Leningradu, takže je jejich slavnější bratr nikdy nepoznal.

VLADIMÍR PUTIN - UTAJOVANÝ ŽIVOT JEHO DCER

Vladimir Putin byl v KGB

Studoval práva na leningradské univerzitě. Poté Vladimir Putin nastoupil do nechvalně proslulé sovětské tajné služby KGB, kde působil jako agent v Německé demokratické republice. V roce 1990 se vrátil zpět do vlasti a stal se zástupcem rektora na petrohradské univerzitě. Pak už následovala politická kariéra, která ho vynesla až na samotný vrchol.

V roce 1983 se oženil s učitelkou francouzštiny a španělštiny Ljudmilou Alexandrovnou Škrebněvovou. V roce 2013 však oznámili rozvod. Vladimir Putin si našel novou lásku, tehdy 25letou Alinu Kabajevovou, poslankyni ruské dumy a olympijskou vítězku ve sportovní gymnastice z Atén.

Je přirovnáván k Hitlerovi a ke Stalinovi

Ruským prezidentem se Vladimir Putin stal opakovaně. Nejprve po Borisi Jelcinovi v roce 1999 a podržel si křeslo osm let. Pak si čtyři roky odpočinul v premiérském křesle, aby se 7. května 2012 stal halvou Ruska opět. Poté nechal mandát prodloužit na šest let a v březnu 2018 jej obhájil

V prezidentském úřadu je Vladimir Putin vnímaný nejen jako tvrdý politik (použít armádu pro něj není problém, jak ukázal Čečencům, Ukrajincům a dalším; ostatně média neváhají přirovnat ho k Hitlerovi či Stalinovi, a učinil tak dokonce i britský následník trůnu princ Charles), ale také jako osoba, která se ráda předvádí.

V únoru 2022 Vladimir Putin zahájil invazi na Ukrajinu.

O VÁLCE NA UKRAJINĚ ČTĚTE ZDE>>

Je Putin lepší než Chuck Norris?

Buduje si image drsného chlapa a nepřemožitelného spasitele, pro kterého není žádný úkol nemožný. Vladimir Putin např. lovil tygry, nechává se fotit při jízdě na koni do půl těla nahý, létal nad Ruskem na motorovém kluzáku, sotva se ponořil do moře, vylovil vzácnou starověkou vázu... Prostě alfa-samec, jak mu v Rusku říkají.

Je proto ovšem také terčem spousty vtipů, podobně jako Chuck Norris. Ostatně když získal koncem roku 2013 v taekwondu černý pás 9. danu, zaplnily světová média titulky jako Vladimir Putin je lepší než Chuck Norris. Ten má totiž jen černý pás 8. stupně. Hned se objevily variace na legendární norrisovské vtipy, jako třeba: Chuck Norris umí dát šach jedním tahem, Putin nepotřebuje ani jediný.

Putin má luxusní sídlo u Černého moře

O VLADIMÍRU PUTINOVI ČTĚTE ZDE>>

Vladimir Putin miluje zvířata. Plynně hovoří německy a anglicky a zbožňuje sport. Je fanouškem bojových umění, nejvíce přilnul k judu a sambu (specifická ruská technika sebeobrany). V sambu se stal několikrát přeborníkem v leningradské oblasti.

A samozřejmě - jak už to u mocipánů bývá - se Vladimir Putin nevyhýbá luxusu, o čemž svědčí jeho mnohamiliardové supersídlo na břehu Černého moře.

 

Články o celebritě

Putin se nezastaví u polských hranic, řekl Sunak. Británie poskytne Ukrajině dosud největší pomoc Putin se nezastaví u polských hranic, řekl Sunak. Británie poskytne Ukrajině dosud největší pomoc Británie poskytne Ukrajině dosud největší balík vojenské pomoci včetně 1600 střel, 400 vozů a čtyř m... číst článek
Ukrajinské děti se v okupovaných oblastech tajně učí v rodném jazyce: Rodiče riskují mučení Ukrajinské děti se v okupovaných oblastech tajně učí v rodném jazyce: Rodiče riskují mučení Učitelka z Melitopolu Natalija se rozhodla opustit svůj domov v prvních týdnech po vypuknutí války. ... číst článek
Navalná: Ukrajinci chápou, že válku chce jen málo Rusů. Ale Kyjev dělá chybu. Co řekla o Zelenské? Navalná: Ukrajinci chápou, že válku chce jen málo Rusů. Ale Kyjev dělá chybu. Co řekla o Zelenské? V Rusku žijí protiváleční Rusové, někteří dávají odpor najevo, ale lze těžko čekat, že všichni vyjdo... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Vítězslav Maláč
Vítězslav Maláč
zobrazit profil Josef Řihák
Josef Řihák
zobrazit profil Pavel Klíma
Pavel Klíma
zobrazit profil Pavel Karpíšek
Pavel Karpíšek
zobrazit profil Vlastimil Válek
Vlastimil Válek
zobrazit profil Hana Žáková
Hana Žáková
zobrazit profil Jiří Dienstbier ml.
Jiří Dienstbier ml.
zobrazit profil Miroslav Šlouf
Miroslav Šlouf