Kim Čong-un

Kim Čong-un

Datum narození: 8. 1. 1983
Místo narození: Pchjongjang
Profese: vůdce KLDR

Související celebrity

Životopis

Vůdce Severní Koreje Kim Čong–un je milovníkem poprav, absurdních rozhodnutí a krutosti. Nejvyšší představitel KLDR je vyznavač táborů smrti se smyslem popravit kohokoli, třeba jen proto, že málo tleská.

Už jeho samotný příchod na svět byl bizarní. Je nemanželským a zároveň nejmladším synem bývalého nejvyššího představitele Korejské lidové demokratické republiky Kim Čong-ila a bývalé tanečnice Ko Čong-hui. I přesto ho otec vybral svým nástupcem.

KIM ČONG-UN - MRTVOLAMI PRÝ HNOJIL

Studoval na mezinárodní škole v Bernu ve Švýcarsku, a to v letech 1993 až 1998. Dále studoval vojenskou akademii v rodné Koreji. Kim Čong-un mluví plynule anglicky, francouzsky a německy.

Cesta Kim Čong-una k tyranské moci započala 27. září 2010. Toho dne byl totiž jmenován do hodnosti čtyřhvězdičkového generála. 28. září 2010 pokračoval do postu tajemníka Ústřední vojenské komise Korejské strany práce a současně se stal i členem ústředního výboru strany. Tyto posty zajistily vůdci nástupnictví po zemřelém otci.

Právoplatným dědicem komunistického „trůnu“ Severní Koreje Kim Čong-un se stal 17. prosince 2011. Kvůli této funkci se nechal i plasticky poopravit, aby více vypodobňoval svého děda, Kim Ir-sena.

Kim Čong-un, kterého titulují vynikající soudruh, rád pracoval v utajení. Nejenže během studií ve Švýcarsku vystupoval pod falešným jménem Chol Pak, ale v roce 2009 navštívil v utajení i Čínu. Jako tajný vyslanec jednal o potravinové pomoci pro Severní Koreu.

Kim Čong-un je ve světě, od kterého cíleně Severní Koreju odděluje, označován jako diktátor a krutý vládce. Snad jeho nejznámější čin je poprava vlastního strýce. Toho označil za sukničkáře a intrikána, který se údajně pokoušel o státní převrat. Vlivného strýce Čanga Song-tcheka nechal Kim Čong-un popravit 12. prosince 2013.

O KIM ČONG-UNOVI ČTĚTE ZDE>>

V roce 2009 se Kim Čong-un oženil s Ri Sol-ču. Svou něvestu světu ukázal až po dlouhých třech letech, a to v témže roce, kdy porodila jejich dceru Ču-ae. Spekuluje se, že Kim Čong-un má ještě nemanželskou dceru.

 

Články o celebritě

Napětí na Korejském poloostrově: Soul je pro nás nepřítel číslo jedna, vzkazuje Kim Napětí na Korejském poloostrově: Soul je pro nás nepřítel číslo jedna, vzkazuje Kim Napětí na Korejském poloostrově je v současnosti největší za několik posledních let. Severokorejský ... číst článek
Lyžování v KLDR: Kim Čong-un konečně zase pouští turisty? Zatím s ruskou cestovkou Lyžování v KLDR: Kim Čong-un konečně zase pouští turisty? Zatím s ruskou cestovkou Severní Korea je nejspíš nejuzavřenější zemí světa, diktatura si přísně hlídá, koho dovnitř pustí. A... číst článek
Diktátor Kim úřaduje ve zbrojních továrnách. Kvůli raketám pro ruské okupanty? Diktátor Kim úřaduje ve zbrojních továrnách. Kvůli raketám pro ruské okupanty? Severokorejský vůdce Kim Čong-un tento týden navštívil zbrojní továrny v KLDR a u té příležitosti vy... číst článek

Další Politici

zobrazit profil František Kopřiva
František Kopřiva
zobrazit profil David Kasal
David Kasal
zobrazit profil Rudolf Chloupek
Rudolf Chloupek
zobrazit profil Laura Janáčková
Laura Janáčková
zobrazit profil Jaromír Kohlíček
Jaromír Kohlíček
zobrazit profil Jan Jarolím
Jan Jarolím
zobrazit profil Pavel Pustějovský
Pavel Pustějovský
zobrazit profil Jaromír Fojtík
Jaromír Fojtík