Zuzana Čaputová

Datum narození: 21. 6. 1973
Místo narození: Bratislava
Profese: 5. prezidentka SR, právnička
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Zuzana Čaputová se v pozici místopředsedkyně strany Progresívne Slovensko roku 2019 stala prezidentkou SR, tedy první ženou v čele tohoto státu. Do dalších voleb nešla.

Po Právnické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě Zuzana Čaputová, rozená Strapáková, pracovala mj. jako asistentka na právním oddělení, coby zástupkyně přednosty městského úřadu nebo v neziskovém sektoru.

ZUZANA ČAPUTOVÁ - PROTIKLAD MILOŠE ZEMANA

Čaputová porazila Šefčoviče 

V roce 2016 byla právnička občanské iniciativy Skládka nepatří do města Zuzana Čaputová oceněna Goldmanovou environmentální cenou za boj o uzavření skládky odpadu v Pezinku.

V prosinci 2017 Zuzana Čaputová oznámila vstup do vznikající politické strany Progresívne Slovensko a v lednu 2018 byla zvolena její místopředsedkyní.

Kandidaturu na slovenskou prezidentku Zuzana Čaputová oznámila koncem května 2018 a ve volbách 2019 postoupila do druhého kola, v němž porazila europoslance Maroše Šefčoviče. Stala se tak první ženou v čele SlovenskaFunkce se ujala 15. června, kdy složila slib.

V červnu 2023 se Zuzana Čaputová nechala slyšet, že v prezidentských volbách 2024 již kandidovat nehodlá

Čaputová vyměnila prvního frajera

O ZUZANĚ ČAPUTOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Politička a právnička Zuzana Čaputová je rozvedená, z manželství má dvě dcery. V době své kandidatury chodila s hudebníkem Peterem Konečným. Jejich vztah ale nevydřel.

Na jaře 2020 se Zuzana Čaputová dala dohromady se známou tváří Greenpeace Jurajem Rizmanem, který nějakou dobu působil jako její poradce.

 

Články o celebritě

Čaputová zahájila rozlučkové turné: Na zámku Bellevue ji vítal prezident Německa Čaputová zahájila rozlučkové turné: Na zámku Bellevue ji vítal prezident Německa Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se dnes dopoledne v Berlíně setkala s německým kolegou Frankem... číst článek
Nový slovenský prezident Pellegrini: Skončil v čele Národní rady Nový slovenský prezident Pellegrini: Skončil v čele Národní rady S víkendovou výhrou v slovenských prezidentských volbách skončil Peter Pellegrini (48, Hlas) ve funk... číst článek
Nový slovenský prezident Pellegrini: Takto se to robí, do psej matere! Nový slovenský prezident Pellegrini: Takto se to robí, do psej matere! V červnu se Slovensko vydá na další cestu pod vedením nové hlavy státu – Petra Pellegriniho (48). Te... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Klára Samková
Klára Samková
zobrazit profil Martin Dvořák
Martin Dvořák
zobrazit profil Josef Švarcbek
Josef Švarcbek
zobrazit profil Jaroslav Bžoch
Jaroslav Bžoch
zobrazit profil Lidie  Vajnerová
Lidie Vajnerová
zobrazit profil Vladimír Špidla
Vladimír Špidla
zobrazit profil Josef Táborský
Josef Táborský
zobrazit profil Hana Naiclerová
Hana Naiclerová