princ Harry

Datum narození: 5. 9. 1984
Místo narození: Londýn
Profese: vévoda ze Sussexu
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Princ Harry je mladším synem krále Karla III. a Lady Diany. Je pátým následníkem britského trůnu a ostatních zemí Commonwealthu.

Princ Harry se narodil v nemocnici sv. Marie v Londýně, byl pokřtěn v kapli sv. Jiří na hradě Windsor. Navštěvoval stejné školy jako jeho královský bratr William (Wetherby School, Ludgrove School, Eton College). Na škole našel lásku ke sportu, především k pólu a ragby, zajímal se také o slaňování. Po škole se vypravil do Austrálie, kde pracoval s dobytkem, a do Afriky, kde pomáhal v sirotčinci.

PRINC HARRY - PROČ CHTĚL SKONCOVAT S RODINOU 

V roce 2005 začal princ Harry navštěvovat královskou vojenskou akademii v Sandhurstu pod jménem Henry Wales. Dlouhou dobu chtěl být jako voják nasazen ve skutečném válečném konfliktu; jeho účast v Iráku byla ale zamítnuta. Nakonec se roku 2007 dostal do Afghánistánu. Odtud byl odvolán po 77 dnech, protože se o něm dozvěděl tisk. Vzhledem k tomu, že mohl být považován za dobrý terč pro nepřítele, musel z boje odjet domů. Podruhé byl v Afghánistánu od září 2012 do ledna 2013.

Občas princ Harry upoutával pozornost skandálními výstupy. Např. na maturitním večírku přišel oblečen v nacistické uniformě a byl natočen, jak šňupe vodku. Jeho otec, tehdy princ Charles, od září 2022 král Karel III., mu nařídil návštěvu bývalého koncentračního tábora v Osvětimi, který dnes funguje jako památník a memento holokaustu.

V roce 2008, když byl ještě v armádě, řekl svému spolubojovníkovi "Á, pakoš přišel". Pakoš je označení pro muslimského zajatce. Tato urážka se stala dalším z důvodů, proč princ Harry opustil britskou armádu. Roku 2012 se pro změnu opil na večírku v Las Vegas a nahý objímal cizí ženu.

O PRINCI HARRYM ČTĚTE ZDE>>

V roce 2013 se princ Harry po rok a půl trvajícím vztahu zasnoubil s Cressidou Bonas, dcerou bohaté šlechtičny Mary Gaye GurzonCressida Bonas vystudovala tanec na univerzitě v Leedsu. Veselka se ale nekonala, pár se roku 2014 rozešel.

Další princovou partnerkou se stala americká herečka Megan Markle, která začala být médii označována za kopii jeho matky, tragicky zesnulé princezny Diany. V listopadu 2017 princ Harry oznámil zásnuby a datum svatby s krásnou Megan. Vzali se 19. května 2018 (ONLINE ZE SVATBY NAJDETE ZDE). 6. května 2019 se páru narodil syn. Pojmenovali ho Archie Harrison.

V červenci 2020 manželé přišli o druhého potomka. Vévodkyně potratila. V červnu 2021 se jim narodila dcera. Dostala jméno po prababičce. 

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Kristína Greppelová
Kristína Greppelová
zobrazit profil Jaroslav Dietl
Jaroslav Dietl
zobrazit profil Vladimír  Remek
Vladimír Remek
zobrazit profil Zlata Adamovská
Zlata Adamovská
zobrazit profil Lubomír Smékal
Lubomír Smékal
zobrazit profil Jazz Raycole
Jazz Raycole
zobrazit profil Ivana Gottová
Ivana Gottová
zobrazit profil Margarita Aranhaová
Margarita Aranhaová