Michal Isteník

Datum narození: 11. 7. 1983
Místo narození: Rakovník
Profese: herec
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Herec Michal Isteník získal Cenu Alfréda Radoka 2011 v kategorii Talent roku a tři roky nato Cenu Thálie za mimořádný jevištní výkon v roli Čičikova ve hře Mrtvé duše.

Již při studiu na JAMU v Brně Michal Isteník pravidelně hostoval na scénách, jako jsou např. Divadlo U Stolu či HaDivadlo. Na přelomu let 2005 a 2006 se stal novým členem divadelního souboru BuranTeatr, kde se prosadil nejen jako herec, ale i režisér a autor.

MICHAL ISTENÍK V ROLI ŠAŠKA

V květnu 2008 přijal také angažmá v Městském divadle Brno. Tam jej diváci mohli vidět mj. v Třech sestrách, Třech mušketýrech, ve Zkrocení zlé ženy, v Jezinkách a bezinkách nebo v Mojžíšovi. V Praze se Michal Isteník skvěle uvedl rolí Oblomova v Divadle v Dlouhé.

Michal Isteník získal Cenu Alfréda Radoka 2011 v kategorii talent roku. Cenu Thálie 2014 za mimořádný jevištní výkon si odnesl za roli Čičikova ve hře Mrtvé duše, kterou ztvárnil na prknech Městského divadla Brno.

Před filmovou kamerou Michal Isteník debutoval v dramatu Zloději zelených koní (2016) s Pavlem Liškou a Markem Adamczykem v hlavních rolích. Objevil se v televizní pohádce Svatojánský věneček Jiřího Stracha a Marek Epsteina, kteří při volbě ústřední dvojice vsadili na Jiřího Mádla a Elišku Jansovou.

Epizodní roli poslance Michal Isteník ztvárnil v tragikomedii Jana Hřebejka Zahradnictví II: Dezertér.

O MICHALU ISTENÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

Rakovnický rodák Michal Isteník si zahrál též v řadě seriálů, jako jsou mj. Kancl, Labyrint, Četníci z Luhačovic či ve většině dílů komediální minisérie Jana Prušinovského a Petra Kolečka Trpaslík, v níž dostal roli policisty. Do jedné z ústředních postav jej odsadila dvojice Prušinovský-Kolečko ve své sérii Most!, vysílané na ČT.

 

Články o celebritě

Režisér Vladimír Skórka má jasno: Do role Kolečka chci Čtvrtníčka! A co Aneta a Denisa? Režisér Vladimír Skórka má jasno: Do role Kolečka chci Čtvrtníčka! A co Aneta a Denisa? Jak Blesk informoval jako první, Petr Kolečko (39) kývl na nabídku napsat scénář podle vlastního mil... číst článek
Celebrity volí ve druhém kole: Pavel, nebo Babiš? Celebrity volí ve druhém kole: Pavel, nebo Babiš? Druhé kolo českých prezidentských voleb se blíží mílovými kroky! Volební místnosti budou otevřeny v ... číst článek
Velký přehled před 2. kolem volby prezidenta: Komu to hodí celebrity Velký přehled před 2. kolem volby prezidenta: Komu to hodí celebrity K prezidentským volbám, jejichž druhé kolo se odehraje už tento víkend, se vyjádřilo i mnoho celebri... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Filip Geljo
Filip Geljo
zobrazit profil Marie Švestková
Marie Švestková
zobrazit profil Harrison  Ford
Harrison Ford
zobrazit profil Petr Konáš
Petr Konáš
zobrazit profil Jana Andresíková
Jana Andresíková
zobrazit profil Ivan Romančík
Ivan Romančík
zobrazit profil Miroslav  Táborský
Miroslav Táborský