Angelina Jolie

Datum narození: 4. 6. 1975
Místo narození: LA, Kalifornie, USA
Výška: 169 cm
Profese: herečka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Angelina Jolie, americká herečka a velvyslankyně komisaře OSN pro uprchlíky, tvořila hvězdný pár snů s Bradem Pittem.

Když ve 14 letech Angelina Jolie opustila hereckou školu a dala se na dráhu modelky, čekalo ji pár let na přehlídkách v New Yorku, Londýně nebo Los Angeles. Po tomto asi dvouletém punkerském období se vrátila dokončit střední a hereckou školu. Její mládí bylo divoké a plné sebepoškozování, nožů a drog. Nepomohl ani složitý vztah s otcem, kterým nebyl nikdo jiný, než známý herec John Voight.

Ve svých dvaceti letech měla vyzkoušené všechny dostupné drogy včetně heroinu. Možná i proto dokázala ztvárnit tak výborně roli známé modelky, která podlehla drogám a AIDS ve filmu Gia, který natočila počátkem kariéry, v roce 1998. Za tuto roli dostala i jeden ze svých Zlatých glóbů. Ještě rok předtím se jí stejného ocenění dostalo za roli ve filmu George Wallace.

ANGELINA JOLIE - VŠE O HVĚZDĚ ČTĚTE ZDE

Mezi hollywoodské hvězdy se dostala Angelina Jolie až s filmem Narušení, za který kromě Zlatého glóbu obdržela i Oskara. Její herecká kariéra pokračovala desítkami filmů, z nichž více vyčnívá například v roli Lary Croft, která se stala ikonickou. Velký životní zlom také znamenal film Pan a paní Smithovi. Právě tady vzniklo jiskření s Bradem Pittem, které vyústilo v Bradův rozvod s Jennifer Aniston a způsobilo celosvětové mediální pozdvižení.

Angelina Jolie má šest dětí

Angelina Jolie věnuje obrovské úsilí humanitární činnosti. Nejedná se jen o velké finanční částky (například za prodeje fotek svých dětí), ale skutečně navštěvuje oblasti a aktivně se snaží pomáhat. Proslulá je i schopností přizpůsobit se polním podmínkách při svých návštěvách v problémových oblastech. Zkušenosti, které získala a stále získává, ji přivedli i režisérským počinům, například k natočení oceňovaného snímku V zemi krve a medu. Kromě toho založila hned několik humanitárních organizací a právě návštěvy uprchlických táborů a postižených oblastí ji motivovaly hned k několika adopcím. Angelina Jolie, později i společně s Bradem Pittem adoptovala 3 děti a má s ním ještě další 3 vlastní.

Na krku měla krev partnera

Ještě před před Bradem Pittem byla Angelina Jolie vdaná za Jonnyho Lee Millera a někdy po rozchodu si vyzkoušela i lesbický vztah s modelkou Jenny Shimizu. Další svatba se ale uskutečnila až s mužským protějškem. Billy Bob Thornton byl velkou láskou Angeliny Jolie a média jejich vášnivý vztah milovala. Na krku dokonce vzájemně nosili ampulky s krví partnera. Jejich rozchod byl nečekaný a náhlý. Před dalším manželstvím ji čekal světový skandál, protože rozdělila jeden z nejoblíbenějších hollywoodských párů. Po sedmi letech vztahu se s Bradem Pittem zasnoubili a pár se těší velké oblibě. V létě 2014 se vzali. Často se jim přezdívá Brangelina. Manželství slavného páru dlouho nevydrželo. V září 2016 podala Angelina Jolie žádost o rozvod. Manželství hvězdného páru skončilo roku 2019.

Jolie si nechala odstranit prsa

V roce 2013 oznámila Angelina Jolie zpětně svou operaci, při níž si nechala odstranit obě prsa a později podstoupila plastickou operaci. Tento krok zvolila pro 87% riziko, které vyhodnotili lékaři s ohledem na testy a genetickou dědičnost. Její matka na rakovinu prsu a vaječníků zemřela, stejný typ rakoviny nepřežila její babička a jen několik dní po tomto šokujícím oznámení zemřela na rakovinu prsu i její teta. Krok byl opět médii velmi diskutovaný. Někteří jej odsoudili, jiní oceňují její odvahu.

 

Další Herci

zobrazit profil Bobby Cannavale
Bobby Cannavale
zobrazit profil Viktor Preiss
Viktor Preiss
zobrazit profil Adrien Brody
Adrien Brody
zobrazit profil Kirk Douglas
Kirk Douglas
zobrazit profil Luca Padovan
Luca Padovan
zobrazit profil Petr Nárožný
Petr Nárožný