Daniel Hůlka

Datum narození: 1. 6. 1968
Místo narození: Praha
Výška: 198 cm
Profese: zpěvák, muzikálový herec
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Daniel Hůlka proslul především rolí v muzikálu Drákula. Jeho životem prošla řada skandálů, nemocí a změn životního stylu.

Daniel Hůlka se svým barytonem rozezvučel hraběte Drákulu víc než tisíckrát. Muzikál Dracula skladatele Karla Svobody proslavil zpěváka a herce Daniela Hůlku nejen u nás, ale i za hranicemi.

DANIEL HŮLKA - JAK PŘIŠEL O STŘECHU NAD HLAVOU

Jako malý se Dan Hůlka učil hrát na flétnu, klarinet i na klavír. Po gymnáziu absolvoval Plzeňskou konzervatoř, kde se věnoval hlavně opernímu zpěvu. Své umění propůjčil Daniel Hůlka například Mozartovou Donu Giovannimu nebo postavě Escamilia v opeře Carmen. Hrál je v mnoha divadlech Česka, například i v Národním.

Draculou se Hůlka stal v roce 1995

Konkurz na Draculu vyhrál Daniel Hůlka v roce 1995. Upírem se pak živil mnoho let. V muzikálu mu po boku stál například Jiří Korn v roli šaška nebo Drákulova milá, Adriana, kterou hrála zpěvačka Leona Machálková a Iveta Bartošová.

Mezi další muzikálové role Daniela Hůlky patří například Monte Cristo, Mordred v Excaliburu nebo Javert ve světovém muzikálu Bídníci. V roce 2011 ztvárnil Kata Mydláře ve stejnojmenném díle zpěváka Michala Davida.

Za svou hudbu vyhrál Českého slavíka

Krom toho všeho nahrál ještě zpěvák Daniel Hůlka čtyři sólová alba, se kterými koncertoval všude po republice. V roce 1998 se stal Českým slavíkem. Několikrát byl v této pěvecké soutěži druhý. Dlouhovlasý muzikálový zpěvák si podmanil i Anděla, cenu populární hudby, nebo Zlatého Ottu.

Daniel Hůlka si zahrál i v pohádce Z pekla štěstí Zdeňka Trošky. V roce 1999 se stal členem delegace vezoucí vánoční strom papeži do Vatikánu. Janu Pavlu II. zpíval i na tamním náměstí sv. Petra.

V letech 2011 až 2012 se Daniel Hůlka potýkal s vážnými zdravotními porblémy. Proslul např. aférou trhání květin v opilosti na  veřejném prostranství. Šokoval také v pořadu Show Jana Krause roku 2013, kdy nevěděl, co znamená zkratka politické strany SPOZ, za které tehdy kandidoval.

O DANIELU HŮLKOVI ČTĚTE ZDE>>

Jeho manželkou byla po dva roky Libuše Haraštová, později žena zpěváka Josefa Vojtka z Kabátu. Krátký čas Daniel Hůlka chodil se zpěvačkou Šárkou Vaňkovou. Svou Adrianu Daniel Hůlka zřejmě našel v o 23 let mladší tlumočnici Báře Klementové, kterou přivedl do jiného stavu. V říjnu 2017 se pár nechal oddat v Las Vegas. Koncem února se manželům narodila dcera Rozárka.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Tomáš Klus
Tomáš Klus
zobrazit profil Šárka Hrbáčková
Šárka Hrbáčková
zobrazit profil Marie Pojkarová
Marie Pojkarová
zobrazit profil Roman Vojtek
Roman Vojtek
zobrazit profil Petr Spálený
Petr Spálený
zobrazit profil Lenka Dusilová
Lenka Dusilová
zobrazit profil Martina Šnytová
Martina Šnytová
zobrazit profil Petr Sovič
Petr Sovič