Milan Štěch

Datum narození: 13. 11. 1953
Místo narození: České Budějovice
Profese: politik ČSSD, 5. předseda Senátu ČR
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Bývalý český odborář Milan Štěch byl od listopadu 2010 s krátkou přestávkou osm let předsedou Senátu. V horní komoře strávil jako historicky první Čech 24 let.

Levicově orientovaný politik se vyučil strojním zámečníkem a absolvoval střední průmyslovou školu. Za komunistů Milan Štěch pracoval v českobudějovickém závodě Škoda jako strojní zámečník, dílenský dispečer a postupně se vypracoval na post mistra a také předsedy odborů.

MILAN ŠTĚCH A MODRÁ VELRYBA

Po Sametové revoluci 1989 byl Milan Štěch zvolen do předsednictva odborového svazu KOVO a nakonec se z něj stal nejvyšší odborář v zemi, tedy šéf Českomoravské komory odborových svazů.

V letech 1996, 2002, 2008 a opětovně v roce 2014 byl Milan Štěch zvolen za ČSSD do Senátu. V listopadu 2010 se českobudějovický rodák stal šéfem horní komory. V listopadu 2018 ho v křesle předsedy vystřídal Jaroslav Kubera (ODS).

Po předčasných volbách 2013 se Milan Štěch jako první nahlas postavil za předsedu strany Bohuslava Sobotku, kterého se pokusili na základě tzv. Lánské schůzky odstavit od moci členové vedení strany kolem hejtmana Michala Haška.

Do voleb 2020 Milana Štěcha strana vyslala post v horní komoře za obvod č. 15 - Pelhřimov obhájit. V druhém kole jej porazil kandidát Svobodných Jaroslav Chalupský. Milan Štěch tak v Senátu strávil 24 let.

O MILANU ŠTĚCHOVI ČTĚTE ZDE>>

Milan Štěch je ženatý a má dvě děti.

 

 

 

Články o celebritě

K Zemanovi na Hradě nepřistupují citlivě, míní Vystrčil: Lidé mají právo znát jeho způsobilost K Zemanovi na Hradě nepřistupují citlivě, míní Vystrčil: Lidé mají právo znát jeho způsobilost „Občané mají právo vědět, jestli je pan prezident způsobilý vykonávat svůj úřad,“ uvedl dnes v Parti... číst článek
Hašek radí Hamáčkovi, Urbana nasadí do voleb, aneb…  Proč ČSSD loví v »muzeu«? Hašek radí Hamáčkovi, Urbana nasadí do voleb, aneb… Proč ČSSD loví v »muzeu«? Koncem dubna se z propadliště politických dějin vynořil Michal Hašek (45, ČSSD), minulý týden zase s... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Zdeněk Matouš
Zdeněk Matouš
zobrazit profil Roman Línek
Roman Línek
zobrazit profil Miroslava Němcová
Miroslava Němcová
zobrazit profil Karel Smetana
Karel Smetana
zobrazit profil Zdeněk  Seidl
Zdeněk Seidl
zobrazit profil Lukáš Curylo
Lukáš Curylo
zobrazit profil František Talíř
František Talíř
zobrazit profil Robert Stržínek
Robert Stržínek